Aktiekunskap för ungdomar och föräldrar

Plats Distans

I denna kurs distans Live får du introduktion och inspiration att komma igång med hur du praktiskt köper och säljer aktier. Denna kurs är för dig som är ungdom och för er föräldrar som har ungdomar som är intresserade av aktier.

Kursen är fulltecknad!/>

Bra att veta om kursen


Det här är en kurs för dig som är ungdom och för föräldrar vars ungdomar är intresserad av aktier. Du som föräldrar kan medverka tillsammans med ditt barn.

Det här är en kurs på distans med livesända online-lektioner via Teams där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet. Kursen vänder sig till dig som ska börja spara i aktier eller till dig som redan sparar i aktier eller fonder.

Mål

Målet med kursen är att du ska få introduktion och inspiration för att påbörja ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Kursinnehåll

Aktiekunskap
- sparande, aktietyper, komma igång, börser, handelsplatser, skapa portfölj

Aktieinspiration
- Intressanta aktier, aktieportfölj

Kursupplägg

Kursen genomförs vid två tillfällen via distans/online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till dina distanslektioner. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Kursledare

Christina Engelen

"En halvtokig aktienörd med stort hjärta som har aktiehandel som sin största hobby. Jag har hållit på med aktier i 19 år nu, men det har inte alltid varit så enkelt... Jag ville redan testa aktiehandel vid 18 års ålder men avråddes av den bankman jag träffade då. Det var farligt och bara något som männen gör. Sparkonto, eller på sin höjd en fond, passade för oss kvinnor. När jag var 30 år så vågade jag till slut att testa att köpa min första aktie. Därefter har intresset växt för varje år, och fastän jag också fått lära mig en hel del genom många typiska misstag, så har intresset aldrig försvunnit. För mig är det en sann inspiration att lära andra kvinnor det jag kan och kanske blir då deras väg till kunskap mindre krokig än min egen."

Kursledare

Christina Engelen

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
2
Studietimmar
4
Kurs-ID
1117092
Pris
380 kr