Aktiekunskap sommarkurs, Distans Live

Plats Distans

Hur mår aktiemarknaden i spåren av kriget i öster? Hur ska jag tänka med aktier? Är det läge att köpa eller sälja? Eller bara ha is i magen och vänta med inköp och försäljning.

Boka kursen nu

Kursen ges både på distans och på plats i Trollhättan. Inget program behöver installeras för att delta på kursen. Du klickar bara på en länk för att delta. Vi använder Zoom.

Du får lära dig hur aktiemarknaden fungerar i stora drag och vad som styr aktiekurserna, hur aktier värderas samt hur du praktiskt kan gå tillväga för att köpa och sälja.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som ska börja spara i aktier eller till dig som redan sparar i aktier eller fonder. Inga förkunskaper behövs.

Mål

Du får grundläggande kunskap om hur man kan bedriva långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Innehåll och arbetssätt

  • Vad är aktier och fonder
  • Aktiesparandets möjligheter och risker
  • Portföljtänkande
  • Köpa, äga och sälja
  • Termer och begrepp
  • Hur du sätter ihop din egen fond

Vi varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar.

Litteratur & material

Lärarens eget material som ingår i kursavgiften

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
05 jun 2022 - 19 jun 2022
Sö 14:00 - 17:15
Tillfällen
3
Studietimmar
12
Kurs-ID
1114585
Pris
1775 kr