Trummor i liten grupp 18 år+, 3 dagars kurs

Plats Stockholm

Lär dig spela trummor från grunden på ett roligt sätt. Som trummis håller du takten i bandet, skapar svänget som alla vill dansa till. Den här kursen är upplagd på 3 lektioner och vänder sig till dig som är nybörjare.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt. Vi börjar från början och inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du får lära känna trumsetet samt enkla komp och fill-ins. Vi spelar till låtar i olika genre och här kan du vara med och påverka innehållet. Du får även en introduktion i notläsning för trumset samt övningsexempel att träna på hemma.

Kursupplägg

Vi fokuserar på hur fantastiskt roligt det är att lära sig spela trummor. Trummor är ett väldigt fritt instrument som passar alla. Undervisningen sker i mindre grupper om 2-3 elever.

Kurstillfällen

Måndag-onsdag under samma vecka.

Utrustning

För att utvecklas mer rekommenderas köp av digitalt trumset. Ett billigare alternativ är en digital pad/övningsplatta. Trumset går att köpa för 2500 kronor begagnat. Övningsplattor kostar ca 1500 kronor. Vid frågor går det bra att kontakta samuel.giers@folkuniversitetet.se.

Fortsättningsmöjligheter

Prata gärna med din kursledare om hur du kan fortsätta utveckla ditt trumspel.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Samuel Giers

Samuel undervisar i trummor på Folkuniversitetet i Stockholm.

Samuel började spela trummor som 11-åring.

Under gymnasiet (Musikestetiska programmet i Falun) var han med och startade rockbandet Mando Diao och spelade med dem i tolv år. (1999-2010). Samuel har sedan gymnasiet livnärt sig som trummis.

Det finns få svenska trummisar som samlat på sig en så gedigen erfarenhet av livespelningar som Samuel har gjort, med över ett tusen livespelningar på klubbar och festivaler inför tusentals fans över hela världen. Sedan 2011 spelar Samuel trummor i rockbandet Viktor & the Blood, som släppte sitt debutalbum 2014.

Samuel Giers

Kontakta Kundtjänst i Stockholm