Trummor i liten grupp, nybörjare

Plats Stockholm

Lär dig spela trummor, musikens hjärta. Som trummis håller du takten i bandet och skapar svänget som alla vill dansa till. Vi spelar i liten grupp på 2-3 deltagare.

Boka reservplats

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt. Vi börjar från början och inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du får lära känna trumsetet samt enkla komp och fill-ins. Vi spelar till låtar i olika genre och här kan du vara med och påverka innehållet. Du får även en introduktion i notläsning för trumset samt övningsexempel att träna på hemma.

Kursupplägg

Vi fokuserar på hur fantastiskt roligt det är att lära sig spela trummor. Trummor är ett väldigt fritt instrument som passar alla. Undervisningen sker i mindre grupper om 2-3 deltagare.

Utrustning

För att utvecklas mer rekommenderas köp av digitalt trumset. Ett billigare alternativ är en digital pad/övningsplatta. Trumset går att köpa för 2500 kronor begagnat. Övningsplattor kostar ca 1500 kronor. Vid frågor går det bra att kontakta Samuel Giers via e-post.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 16.

Fortsättningsmöjligheter

Prata gärna med din kursledare om hur du kan fortsätta utveckla ditt trumspel.

Kursledare

Samuel Giers

Samuel undervisar i trummor på Folkuniversitetet i Stockholm.

Samuel började spela trummor som 11-åring.

Under gymnasiet (Musikestetiska programmet i Falun) var han med och startade rockbandet Mando Diao och spelade med dem i tolv år. (1999-2010). Samuel har sedan gymnasiet livnärt sig som trummis.

Det finns få svenska trummisar som samlat på sig en så gedigen erfarenhet av livespelningar som Samuel har gjort, med över ett tusen livespelningar på klubbar och festivaler inför tusentals fans över hela världen. Sedan 2011 spelar Samuel trummor i rockbandet Viktor & the Blood, som släppte sitt debutalbum 2014.

Samuel Giers

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 09 maj 2022
Må 19:15 - 20:00
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1121445
Pris
3500 kr