Röstimprovisation

Plats Göteborg

En kurs med fokus på röstimprovisation, och på samspelet mellan din röst, kropp och rörelse. I ett personligt och kreativt utforskande av din röst, kommer du få tillgång till ett brett spektrum av uttrycksmöjligheter.

Boka kursen nu

Du kommer också få med dig olika verktyg och ingångar för röstimprovisation, med utgångspunkt i din individuella röst och i samspel med andra.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill uttrycka dig med din röst, tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs men du behöver ha en nyfikenhet och lust att utforska din röst bortom traditionella sånggenrer.

Innehåll

Olika verktyg och ingångar för röstimprovisation och också röstuppvärmningar med fokus på samspelet mellan röst, andning och kropp.

Undervisningsform

Undervisningen sker i grupp med viss möjlighet till individuell coachning.

Kursledare

Johanna arbetar bland annat på Musikhögskolan i Örebro, där hon undervisar i skådespeleri, röst och pedagogik. Hon är utbildad på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan 2013 har hon fördjupat sig inom rösttraditionen The Roy Hart Theatres arbetsmetod. Denna tradition utgår från "the extended voice" som innebär ett nära samspel mellan röst, kropp och vårt psykologiska inre liv som också rösten är en del av. Johanna Ståhls ingång är att rösten både är en del av våra unika personliga erfarenheter och även ett konstnärligt verktyg med möjlighet för ett brett spektrum av klangfärger och uttryck.

Kursledare

Johanna Ståhl

Johanna Ståhl har bakgrund inom både teater och musik. Hon är bland annat verksam på Musikhögskolan i Örebro, där hon undervisar inom skådespeleri, röst och pedagogik.

Sedan några år tillbaka har hon fördjupat sig inom röst och sång, bland annat via The Roy Hart Theatre. Inom denna rösttradition arbetar man helhetligt med röst och kropp, utifrån synsättet att alla har tillgång till så många röstuttryck och nyanser bortom en viss sånggenre. Johanna Ståhls ingång till röstarbetet är att vi med hjälp av rösten kan läka och växa som människor. Mod, intuition och känsla är ledorden i hennes pedagogik.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2022 - 09 okt 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Masthuggsterrassen 3, 41318 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1145110
Pris
Ordinarie pris:
1975kr
Med rabatt:
1481 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.