Sjung ut - blandad nivå

Plats Stockholm

I bilen, hemma, på jobbet... går du ofta omkring och gnolar på dina favoritsånger? Vill du sjunga tillsammans med andra och ladda upp med massor av energi? Ta med en kompis och sjung med oss.

Boka reservplats

Det här är kursen för dig som gillar att sjunga, vill utveckla din röst och prova på olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som gillar att sjunga och vill göra det under anspråkslösa former tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Att utvidga din repertoar och utveckla dina röstresurser. Att ha roligt med musiken och att utvecklas medan vi sjunger.

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp med blandade åldrar. Betoningen ligger på ensemblesång, dvs att alla sjunger tillsammans. Vi arbetar lite med grundläggande sång- och röstteknik och gör en gemensam uppvärmning vid varje tillfälle. Fokus ligger sedan på att sjunga låtar vi gillar inom olika genrer. Vi kommer i viss utsträckning att arbeta med sångteknik, genreideal, stämsång och musikaliskt uttryck i låtarna.

Innehåll

På repertoaren står allt från jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så att du får den bästa upplevelsen.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 53 och vecka 1, vilket innebär att kursen avslutas i början på år 2021.

Tips

Att sjunga inför andra kan vara nervöst i början, men är något vi jobbar med och som också är mycket utvecklande. Du kommer vara i en trygg miljö med andra i samma situation och våra lärare är bra på att låta alla utvecklas i sin egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vi har även individuell undervisning för dig som vill arbeta mer intensivt med din sång. Vill du lära dig att kompa dig själv har vi kurser i både gitarr och piano. På våra kurser i låtskriveri och musikproduktion ges möjlighet att lära sig att skriva egna låtar och spela in sång och musik.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Medverkande

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 dec 2020 - 26 jan 2021
Ti 17:15 - 18:45
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1076440
Pris
1000 kr