Sångkurs 50+ torsdag förmiddagar

Plats Stockholm

Gillar du att sjunga? Det här är en kurs för dig som är runt 50 år och uppåt som vill sjunga tillsammans med andra i samma ålder. Repertoaren är blandad - här finns något för alla smaker.

Boka reservplats

Förkunskaper och målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sjungit lite innan och är 50 år och uppåt. Du behöver inte kunna läsa noter.

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp. Vi arbetar med grundläggande sång- och röstteknik vilket innebär allt från att andas rätt till att hitta stöd och sjunga upp på rätt sätt. Vi börjar varje pass med en uppvärmning och leker med att använda rösten på olika sätt. Fokus ligger på att sjunga tillsammans, men möjligheter till solosång finns. Vi arbetar framför allt med teknik, stämsång och uttryck.

Innehåll

På repertoaren står allt från jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Tips

Det är vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara eftersom våra lärare låter alla komma loss i egen takt och övning ger färdighet. Kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium pratar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2020 - 12 nov 2020
To 10:00 - 11:30
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1076253
Pris
1500 kr