Kulning i skogen

Plats Stockholm

Är du sugen på att utmana dig själv och din röst med kulning? Här får du en introduktion till kulningsteknik, vallmusikens tonspråk och repertoar under ledning av folksångerskan Maria Misgeld. Kursen genomförs utomhus den 30 juni, i skogen - finns det någon bättre plats?

Boka nu

Maria Misgeld om kulning

"På fäboden arbetade kvinnorna, deras uppgift var att under sommaren valla djur i skogarna. Kvinnorna använde sina röster för att kommunicera och locka på djuren. I denna kurs får du prova att kula utomhus tillsammans med andra. Vi har inga djur att locka på men fokuserar på naturens gensvar och ropar till varandra. För mig är kulning ett musikaliskt uttryck, ett samspel med naturens efterklang och därför är det extra roligt att ge denna kurs utomhus, i skogen. Välkommen till min kulningsskog /Maria Misgeld"

Förkunskaper och gruppstorlek

Detta tillfälle riktar sig till dig som inte har provat på kulning tidigare eller bara har gjort det någon enstaka gång. Vi jobbar i en grupp om 10-15 deltagare.

Upplägg och tider

11:40 samling (fika)
12:00-13:30 uppvärmning, vi lär oss tekniken och kulningens tonspråk.
13:30-14:15 lunchpaus (egen matsäck)
14:15-15:30 kulning

Övrig information

Ta med kläder för väder samt matsäck och vattenflaska. Vid eventuellt ösregn finns möjlighet att vara under tak. 

Mötesplats 

Deltagare åker egen bil eller SL-pendeltåg till Mölnbo station (mellan Södertälje och Gnesta). Promenad cirka 13 minuter (1 km) till kursplatsen Hälltorp. Vägbeskrivning: Gå Skogstorpsvägen tills det blir grusväg och fortsätt på den, håll höger när grusvägen delar sig. Torpet syns på höger sida av vägen. Hälltorp är ett skogstorp utan vatten och el, utedass finns. Om du googlar är adressen Långbro 25. Har du egen bil kan du åka hela vägen till kursplatsen: https://maps.app.goo.gl/RLE1sF2jEt4QYp3Q9.

Kursledare

Maria Misgeld

Maria Misgeld är folksångerska med rötter i Stockholm och med två publik- och kritikerrosade soloskivor i bagaget.

Maria har lång erfarenhet av att arbeta med folksång både som sångerska och pedagog. Hon undervisar bland annat på Musikhögskolan i Stockholm och sjunger i vokalgruppen Irmelin. För mer information http://mariamisgeld.se/

Maria Misgeld

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 jun 2024 - 30 jun 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 30 jun 2024 kl 11:40-15:30
Plats
Långbro 25, 15396 MÖLNBO
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
116149
Fåtal platser kvar
Pris
1350 kr