Jazzsång med improvisation

Plats Stockholm

Här står lusten att utforska och deltagarnas personliga uttryck i centrum. Vi improviserar, övar sångteknik och sjunger sånger där vi provar olika ingångar in i improvisationen.

Boka reservplats

Förkunskaper och målgrupp

Kursen passar dig som har grunderna i sång, som har intresse för att sjunga i mindre grupp och vill prova på att improvisera. Vana av notläsning är bra men inget krav.

Innehåll och upplägg

Vi utforskar jazz och improvisation tillsammans. Med olika övningar närmar vi oss improvisationen från olika håll. Materialet består av låtar inom framför all jazz, men även soul och gospel. Med utgångspunkt från dessa låtar kommer vi arbeta med improvisation, sound, teknik, timing uttryck m.m. Vi kommer att växla mellan att sjunga solo och i ensemble samt arbeta en del med uttrycket och vad vi vill förmedla i sångerna. Målet är att du ska känna dig friare i sången, i uttrycket och i ditt skapande.

Gruppens sammansättning och förkunskaper kommer till stor del påverka hur kursen läggs upp. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i ett tidigt stadium talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar för bästa upplevelse.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 18.

Tips

Det är ganska vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara. Våra kursledare är bra på att låta alla komma loss i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Det här är en kurs du kan gå flera gånger eftersom varje kurs är unik utifrån repertoar och gruppens förutsättningar. Annars kanske du vill prova på någon annan genre, vi erbjuder bland annat folkmusik, kulning, pop, soul, gospel, klassisk körsång och opera samt kurser med blandad repertoar, sök efter aktuellt utbud här på hemsidan eller kontakta oss för vägledning.

Vad våra tidigare deltagare säger om kursen och ledaren

 • ”Kunde tyvärr inte delta på alla lektioner, på grund av arbetet, men kursledare Anna Lumen var verkligen som ”klippt och skuren” för denna jazzkurs.”
 • ”Pedagogisk, jättemusikalisk, inspirerande och trevlig!”
 • ”Fantastiskt bra kurs. Kunnig lärare och trevliga kursdeltagare.”
 • ”Kul och bra kurs! Lite för kort för det som ska hinnas med.”
 • ”Skapar god stämning och sammanhållning i gruppen. Bemöter olika individer på ett fint sätt. Främjar utveckling.”
 • ”Utmärkt lärare och pedagog!”
 • ”Fantastisk”

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 apr 2024 - 29 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
7
Första tillfället
ons 10 apr 2024 kl 17:50-19:20
 • ons 17 apr 2024 kl 17:50 - 19:20
 • ons 24 apr 2024 kl 17:50 - 19:20
 • ons 8 maj 2024 kl 17:50 - 19:20
 • ons 15 maj 2024 kl 17:50 - 19:20
 • ons 22 maj 2024 kl 17:50 - 19:20
 • ons 29 maj 2024 kl 17:50 - 19:20
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
112449
Pris
2675 kr