Sjung ut, 50 år och uppåt - torsdag förmiddagar

Plats Stockholm

Gillar du att sjunga? Det här är en kurs för dig som är runt 50 år och uppåt som vill sjunga tillsammans med andra i samma ålder. Repertoaren är blandad - här finns något för alla smaker.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sjungit lite innan. Du behöver inte kunna läsa noter.

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp. Vi arbetar med sång- och röstteknik vilket innebär allt från att andas rätt till att hitta stöd och sjunga upp på rätt sätt. Vi börjar varje pass med en uppvärmning och leker med att använda rösten på olika sätt. Fokus ligger på att sjunga tillsammans, men möjligheter till solosång finns. Vi arbetar framför allt med teknik, stämsång och uttryck.

Innehåll

På repertoaren står allt från jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Tips

Det är vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara eftersom våra lärare låter alla komma loss i egen takt och övning ger färdighet. Kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium pratar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2022 - 17 nov 2022
To 10:00 - 11:30
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1139412
Pris
2500 kr