Sjung ut, nybörjarkurs

Plats Stockholm

Det här är kursen för dig som gillar att sjunga, vill utveckla din röst och prova olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Boka kursen nu

Betoningen ligger på ensemblesång, d.v.s. att alla sjunger tillsammans. Vi provar även på olika sorters stämsång. Repertoaren är blandad, här finns något för alla smaker. Välkommen att utveckla dina röstresurser!

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare eller har sjungit lite innan. Du behöver inte kunna läsa noter.

Mål

  • Att njuta av och ha roligt med din röst.
  • Att utveckla din röst och bli trygg i den.
  • Att lära dig grundläggande sångteknik.
  • Att ha provat på enklare stämsång.

Innehåll och upplägg

Vi går igenom hur man använder kroppen vid sång, andning och stöd. Du får lära dig att använda rösten på olika sätt. Vi lär oss grunderna i musik genom olika övningar och provar stämsång. Du får sjunga låtar från olika genrer, vilket ger en bra repertoarkännedom. Vi arbetar även en del med texttolkning och uttryck.

Undervisningsform

Undervisningen sker i grupp. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så att du får den bästa upplevelsen.

Tips

Att sjunga inför andra kan vara nervöst i början, men är något vi jobbar med och som också är mycket utvecklande. Du kommer vara i en trygg miljö med andra i samma situation och våra lärare är bra på att låta alla utvecklas i sin egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vi har även individuell undervisning för dig som vill arbeta mer intensivt med din sång. Vill du lära dig att kompa dig själv har vi kurser i både gitarr och piano. På våra kurser i musikproduktion ges möjlighet att lära sig att skriva egna låtar och/eller spela in sång och musik.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2022 - 21 dec 2022
On 19:20 - 20:50
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1139410
Pris
1950 kr