Sjung ut, fortsättningskurs

Plats Stockholm

Redo att fortsätta din utveckling som sångare? Här får du utveckla din röst och prova på olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Boka kursen nu

Nu känner du dig inte längre som nybörjare, men saknar samtidigt den erfarenhet och det självförtroende en erfaren sångare har. Det här är kursen för dig som är mittemellan. Här ligger fokus på att fortsätta utveckla din egen röst och finna glädjen i att sjunga.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig med viss tidigare sång- och kurserfarenhet, som tagit minst en nybörjarkurs tidigare eller på annat sätt fått erfarenhet av att sjunga, t.ex. i kör eller i skolan. Det går också bra att gå den här kursen flera terminer, då varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar.

Du behöver inte kunna läsa noter. Dock välkomnas en öppen och engagerad inställning. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna.

Mål

Målet med kursen är att fördjupa de sångtekniska kunskaperna vidare, ge mer kännedom om genrer och musikaliska stilar samt hitta större självförtroende i det egna röstmässiga uttrycket när du sjunger tillsammans med andra eller solo. Varje person uppmanas att sätta nya mål inför varje kursstart. När du känner dig redo är den naturliga fortsättningen efter den här kursen ”Sång i liten grupp”.

Innehåll och upplägg

Vi fördjupar oss vidare i olika sångstilar, övningar och genrer. Vi sjunger tillsammans och gruppens önskningar spelar in i val av låt- och svårighetsgrad. Fokus ligger på att utforska rösten och musiken genom övningar och genom att fokusera på olika saker i låtar, som t.ex. samklang, stämsång, timing, frasering, teknik och sound. Den största delen av tiden sjunger vi tillsammans, dvs ensemblesång. Du får också chansen, om du vill, att sjunga solo och jobba med en låt inför gruppen. Kanske kan gruppen backa upp dig med körsång och stämmor.

Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen. Kursen avslutas med en mindre konsert om gruppen önskar.

Fortsättningsmöjligheter

Det går bra att gå den här kursen igen, då varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar. Vi erbjuder olika sångkurser på olika fortsättningsnivåer i olika genrer, i vissa fall med ackompanjemang av pianist. Vi har även enskild undervisning för dig som vill fokusera mer intensivt på din sång och din personliga röst. Vill du lära dig att kompa dig själv har vi kurser i både gitarr och piano. Du som vill lära dig hantverket att producera musik väljer våra kurser i musikproduktion och låtskriveri.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 19 okt 2022
On 17:40 - 19:10
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1139407
Pris
1950 kr