Sång i liten grupp

Plats Stockholm

Det här är en sångkurs för dig som vill sjunga i en mindre grupp och som vill utveckla din sång både som solist och som ensemblesångare. Vi sjunger en blandad repertoar men rör oss mest inom pop, soul, jazz och visa.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som sjungit en del tidigare och som vill utforska sången i mindre grupp tillsammans med andra. Du bör ha sångerfarenhet motsvarande cirka två terminer på någon av våra sångkurser eller motsvarande.

Kursupplägg

Vi arbetar med ett urval av låtar och fokuserar på såväl sångteknik, uttryck samt på hur man kan arbeta med att låta bra tillsammans. Vi kommer att arbeta med både solosång och ensemblesång. Vi utforskar sången tillsammans och deltagarna ges utrymme att ge feedback till varandra. Kursen avslutas med en konsert.

Undervisningsform

Undervisningen sker i liten grupp där deltagarantalet är upp till 7 stycken. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Kursinnehåll

  • Sångteknik.
  • Ensemblesång, unisont och stämmor.
  • Solosång inför gruppen.
  • Texttolkning och interpretation.
  • Frasering och språkljud.
  • Timing.

Lov

Kursen kommer ha uppehåll vecka 44.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 sep 2022 - 08 nov 2022
Ti 19:00 - 21:15
Ti 19:00 - 19:45
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1139406
Pris
3250 kr