Stockholms Folkmusikkör

Plats Stockholm

Kom och sjung hos oss i Stockholms Folkmusikkör! Här sjunger vi folkmusik på folkmusikvis, vackra och svängiga låtar i flerstämmiga arrangemang.

Boka kursen nu

All instudering sker på gehör och varje termin avslutas med minst en konsert (om det är möjligt). Traditionellt och nyskrivet material i arrangemang av och under ledning av Maria Misgeld.

Målgrupp och förkunskaper

Kören är öppen för alla sångsugna från 18 år och uppåt. Du behöver inga förkunskaper, endast lusten att sjunga. Kursen vänder sig både till dig som har sjungit i denna kör tidigare, till dig som har erfarenhet från andra sångkurser eller ingen erfarenhet alls. Såväl nya som gamla deltagare är välkomna varje termin.

Mål

Målet med kursen är konserten och att under repetitionsarbetet tillägna sig en traditionell folkmusikrepertoar, samklang, improvisation, och stämsång.

Kursinnehåll och upplägg

Det här är en kör med upp till 70 deltagare som har funnits länge i Stockholm och som nu sen några år har samarbete med Folkuniversitetet. (Under pandemin har maxantalet varierat beroende på gällande restriktioner.) Vi sjunger folksånger och sånginstuderingen sker på gehör. Varje termin avslutas med minst en konsert där vi framför det material som vi jobbat med under terminen.

Antal rep och konsert

Terminen är upplagd på 10 träffar totalt inkl. preliminärt genrep och konsert den 29 november. Vi har uppehåll vecka 44.

Studiematerial

Studiematerialet består av sånger arrangerade av Maria Misgeld.

Kursledare

Maria Misgeld

Maria Misgeld är folksångerska med rötter i Stockholm och med två publik- och kritikerrosade soloskivor i bagaget.

Maria har lång erfarenhet av att arbeta med folksång både som sångerska och pedagog. Hon undervisar bland annat på Musikhögskolan i Stockholm och sjunger i vokalgruppen Irmelin. För mer information http://mariamisgeld.se/

Maria Misgeld

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 29 nov 2022
Ti 17:30 - 19:45
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
33
Kurs-ID
1138384
Pris
2150 kr