Körsång, blandad nivå

Plats Stockholm

Kom till Folkuniversitetet och sjung i kör! Vi sjunger en klassisk varierad repertoar, allt från våra mest älskade och kända körsånger till okända pärlor - och har roligt tillsammans!

Boka kursen nu

Förkunskaper

I den här gruppen har vi en blandad nivå som passar både dig som har lite sångerfarenhet och dig som är van körsångare. Gruppen vänder sig till dig som tycker om att sjunga tillsammans med andra på olika nivåer, delar med dig och deltar utifrån din nivå. Notläsning är inget krav.

Mål

Målet är att vi ska sjunga och ha roligt.

Kursinnehåll

Kören består av olika stämmor. Vi börjar varje lektion med en uppvärmning där vi tränar andning och avspänning och mjukar upp rösten med olika uppsjungningsövningar. Sedan sjunger vi våra mest älskade och kända körsånger till okända pärlor. Vi sjunger framför allt klassiska körsånger men strävar efter att även sjunga sånger från lite olika genrer. Målet är att du ska få möjlighet att utveckla rösten och träna grundläggande sångteknik, samtidigt som du tränar gehör, stämsång och musikalisk gestaltning. Du fördjupar din förmåga att läsa noter, förstå musikaliska termer och kommunicera med musik. Prata gärna med din sångpedagog om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44 och vecka 45.

Fortsättningsmöjligheter

Denna kurs kan du gå flera gånger. Prata gärna med din körledare om vilka fortsättningsmöjligheter som finns när du känner att det är dags att ta nästa steg i din utveckling. På Folkuniversitetet har vi ett stort musikutbud. Klicka på länken här nedan för att se aktuellt sångutbud och sök vidare här på hemsidan efter våra instrumentkurser.

Feedback från tidigare deltagare

  • ”Fantastiskt duktig och entusiasmerande lärare. Det enda dåliga med kursen är att den är slut."
  • ”Jag kan inte tänka mig en bättre kursledare. kunnig, erfaren, entusiasmerande, lyhörd, mycket kärlek i sitt ledarskap och bjuder på sig själv. Det var fantastiskt roligt och öppnade mina ögon för en ny värld.

Kursledare

Anette Vogel

Anette Vogel är operasångare, sångpedagog och logonom, utbildad på Malmö Musikhögskola, Operahögskolan i Stockholm och på Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI.

Som sångcoach har hon arbetat med flera körer i Stockholm. Som logonom arbetar Anette grundläggande med att utveckla en frisk och uttrycksfull talröst. Genom egna sceniska erfarenheter, som röstpedagog för skådespelare och genom samarbete med den engelska skådespelerskan och röstpedagogen Nadine George och Voice Studio International i London, har hon kommit att specialisera sig på teaterrösten.

Som frilansare har hon arbetat som opera- och konsertsångare och sjungit operaroller på bland annat Riksteatern, Folkoperan, Parkteatern och Norrlandsoperan. Hon har varit anställd som sångpedagog på Nordiska Musikgymnasiet i Stockholm och på Teaterhögskolan i Luleå som universitetslektor röst- och tal, samt i sång. Utöver undervisningen på Folkuniversitetet arbetar Anette för närvarande även bl.a. som adjunkt i röstgestaltning på Stockholms Konstnärliga Högskola.

I sin ungdom sjöng hon i Limhamns koralkör, var medlem i Malmö kammarkör och var anställd i Malmö Stadsteaters kör. Hon och har också sjungit sopran i dubbelkvartett i flera av Drottningholmsteaterns operauppsättningar och medverkat som solist i större körverk som framförts bland annat i S:t Jacobs Kyrka i Stockholm, Härnösands Domkyrka och Västerås Domkyrka.

Anette Vogel

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2022 - 09 dec 2022
Fr 16:45 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1137983
Pris
1900 kr