Pop, soul och gospel, sommarkurs v.33-35

Plats Stockholm

Här utlovas glädje, energi och varm gemenskap. Vi sjunger soulinfluerad pop, soul med rötter i Motown, modern pop/soul samt traditionell gospelmusik.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig med viss tidigare sång- och kurserfarenhet, som tagit minst en nybörjarkurs tidigare eller på annat sätt fått erfarenhet av att sjunga, t.ex. i kör eller i skolan. Du behöver inte ha sjungit just dessa genrer. Det går också bra att gå den här kursen flera terminer, då varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar. Du behöver inte ha sjungit just dessa genrer.

Kursinnehåll och upplägg

Vi börjar med en uppvärmning och övar sen på sångteknik, genrespecifika uttryck och sound som till exempel wail, vibrato, innerligt uttryck m.m. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål. Det kommer även finns utrymme för solister som vill sjunga improviserat ”runt melodin” eller sjunga verser.

Gruppen består av deltagare i alla åldrar. Vi sjunger en blandning av modern Pop och Soul samt traditionell Soul och gospel med moderna inslag.

Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Tips

Att sjunga inför andra kan vara nervöst i början, men är något vi jobbar med och som också är mycket utvecklande. Du kommer vara i en trygg miljö med andra i samma situation och våra kursledare är bra på att låta alla utvecklas i sin egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Den här kursen kan du delta på flera gånger eftersom varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar. Vi erbjuder även andra sångkurser på fortsättningsnivåer i olika genrer, i vissa fall med ackompanjemang av pianist. Vi har även enskild undervisning för dig som vill fokusera mer intensivt på din sång och din personliga röst.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 aug 2022 - 31 aug 2022
Må 19:10 - 20:40
On 19:10 - 20:40
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1134569
Pris
1450 kr