Sjung ut, sommarkurs v.25-27

Plats Stockholm

I bilen, hemma, på jobbet... går du ofta omkring och gnolar på dina favoritsånger? Blir du glad av att sjunga? Då ska du välja den här kursen. Sjung med oss och ladda upp med massor av energi - en perfekt start på sommaren.

Boka kursen nu

Det här är kursen för dig som gillar att sjunga, vill utveckla din röst och prova på olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som gillar att sjunga och vill göra det under anspråkslösa former tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs.

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp på upp till 15 deltagare. Betoningen ligger på ensemblesång, dvs att alla sjunger tillsammans. Vi arbetar lite med grundläggande sång- och röstteknik och gör en gemensam uppvärmning vid varje tillfälle. Fokus ligger sedan på att sjunga låtar vi gillar inom olika genrer. Vi kommer i viss utsträckning att arbeta med sångteknik, genreideal, stämsång och musikaliskt uttryck i låtarna. Målet är att du ska utvidga din repertoar och utveckla dina röstresurser, ha roligt med musiken och att utvecklas medan vi sjunger.

Innehåll

På repertoaren står allt från jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så att du får den bästa upplevelsen.

Kurstillfällen

Kursen löper på i tre veckor på måndagar och onsdagar.

Tips

Att sjunga inför andra kan vara nervöst i början, men är något vi jobbar med och som också är mycket utvecklande. Du kommer vara i en trygg miljö med andra i samma situation och våra lärare är bra på att låta alla utvecklas i sin egen takt.

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
20 jun 2022 - 06 jul 2022
Må 19:10 - 20:40
On 19:10 - 20:40
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1134550
Pris
1450 kr