Provsjungning: Musikal, Klassisk sång, Opera

Plats Stockholm

Ansök för en plats på Folkuniversitetets kurser Musikal, klassisk sång och opera samt Opera, interpretation och sångteknik inför vårterminen 2022.

ANMÄLNINGSSTOPP tisdag 14 december kl. 17:00.

Ansökan och antagning

  • Antagning sker genom en provsjungning inför kursledaren med pianist då du framför 1-2 arior som du valt själv (ca 10 min per sökande). Du sjunger valfri aria eller romans, gärna på italienska men det går även bra på andra språk.
  • Du bokar en tid via telefon 08-7894200.
  • Vi återkommer till alla sökanden med ett antagningsbesked efter provsjungningen, så snart urvalsprocessen är färdig. Observera att det inte går att söka till en specifik grupp eller veckodag.

Vårterminens kurser

Inför vårterminen 2022 erbjuds tre kurser som man ansöker till via provsjungning:

  • Musikal, klassisk sång och opera på grundläggande nivå, som riktar sig till dig som sjungit i kör ett tag eller har tagit sånglektioner och nu vill ta steget vidare att sjunga i grupp.
  • Två kurser på högre nivå: Opera, interpretation och sångteknik. Den ena kursen riktar sig till dig som har studerat klassisk sång några år och som nu vill fördjupa dig i italiensk opera. Den andra kursen riktar sig till dig som är en erfaren sångare och som vill fördjupa dina kunskaper i scenisk och musikalisk gestaltning.

Studievägledning

Kursledare

Helena Janzén

Helena Janzén, sopran, sångpedagog och konstnärlig ledare.

Helena är en svensk sopran med ett flertal lyriskdramatiska operaroller på sin
repertoar (Lady Macbeth-San Francisco, Salome-Piacenza etc.). Hon har vunnit flera internationella operatävlingar bla 1:a pris i "The International Operasingers Competition" i New York 2004, Strauss-pris i "Concorso lirico internazionale di Leoncavallo" i Città di Montalfugo, Italien.

Helena sjunger dessutom mycket nutida musik och flera tonsättare har skrivit sina verk direkt till henne (Rolf Martinsson-Silvernatten i Malmö Konserthus, Mikael Nellborn-Insikt som Helena uruppförde i Carnegie Hall, New York mm).

Som pedagog har Helena Janzén mångårig erfarenhet från bl.a. Operastudio 67, Nordiska musikgymnasiet, Birkagårdens folkhögskola och Ålands musikinstitut. Sedan 2001 är Helena
konstnärlig ledare för Blekinge Operapelago - en festival som arrangerar masterclasses, konserter och operaföreställningar.

År 2008 fick Helena Svenska industri- och Handelskammarens kulturpris. Helena skrev 2017 en kandidatuppsats vid italienska institutionen vid Stockholms universitet om operan "La Grazia" som är baserad på Grazia Deleddas novell "Di Notte" ur "Racconti sardi".

Helena Janzén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 dec 2021 - 15 dec 2021
On 16:30 - 17:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1119843
Pris
0 kr