Körsång - Våga sjung i kör - för ovana

Plats Göteborg

Våra populära kurser i körsång är öppna för såväl nybörjare som för mer erfarna. Denna kurs riktar sig till dig som inte sjungit i kör tidigare men vill ta steget att våga sjunga i kör.

Boka kursen nu
Upplev känslan av att vara en del av en kör samtidigt som du tränar din röst och din musikalitet.

Målgrupp
Du som tycker om att sjunga. Inga förkunskaper krävs, alla kan lära sig att sjunga i kör. Körmedlemmarna har väldigt blandade åldrar och det är både män och kvinnor, antalet deltagare är mellan 30-50 stycken, man behöver inte kunna läsa noter. Vi sjunger låtar från alla genrer och tider.

Mål
Att våga sjunga; att utveckla rösten och träna grundläggande sångteknik; att träna ensemblesång och stämsång; att bekanta sig med noter; att ha roligt tillsammans med andra!

Innehåll
Vi börjar varje lektion med en uppvärmning där vi tränar andning och avspänning och mjukar upp rösten med olika uppsjungningsövningar. Sedan sjunger vi en blandad repertoar. Genremässigt prövar vi allt från lugnt till riktigt drag: pop, rock, visa, klassiskt, folkligt och världsmusik. Det kan var unisont/samstämmigt, två-, tre- eller fyrstämmigt. Svårighetsgraden anpassas till deltagarna. Ibland använder vi noter och ibland sjunger vi på gehör, dvs lyssnar och härmar. Vi övar röstteknik, samklang och intonation.

Undervisningsform
Lärarledd gruppundervisning.

Litteratur/material
Körsångsnoter.

Fortsättningsmöjligheter
Fortsättningskör - vår egen Inspirea, eller i ett senare skede också Art College-kör - erbjuds i mån av plats och efter behov. Det förutsätter minst ett års genomgången grundkurs - deltagande i kursen Våga sjung i kör.

Tips/mervärde
Det tål att upprepas att det många gånger skrivits och talats om de läkande krafter som finns i körsång, bland annat har professor Töres Theorell (professor i psykosocial medicin) undersökt sambandet mellan välbefinnande och körsång.
- Att sjunga tillsammans på amatörnivå minskar stresshormonerna och stärker immunförsvaret.
- Därför är körsång en bra form av friskvård på arbetsplatser, tycker Töres Theorell.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
01 sep 2022 - 08 dec 2022
To 19:45 - 21:15
Tillfällen
15
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1136429
Pris
1595 kr