Voice Body Connection och Holistisk Röstträning för sångare

Plats Distans

Välkommen till en spännande onlinekurs som är uppbyggd på ett antal energifulla möten mellan vokalister - helt utan press på att prestera. Kom och va med för att få nya verktyg och du som sångare kommer både att förbättra din sångteknik och lära dig sjunga med en hälsosam och självsäker röst!

Boka nu

Älskar du att sjunga, men känner du att något är i vägen ibland? Upplever du din röstteknik som osäker, eller ett hinder för att uttrycka dig musikaliskt? Sjunger du friare när ingen hör dig men känner du dig sårbar när du sjunger inför andra?

Under kursen kommer vi att gå igenom övningar för röst, kropp, sinne och nervsystem - Ett helhetsperspektiv på röstträning. Vi kommer att arbeta utanför idén där sinnet och kroppen är åtskilt från varandra - Våra röster är helt sammanflätade med vilka vi är, med våra erfarenheter och hur vi tänker om oss själva och vårt uttryck!

Målgrupp

Vi vänder oss främst till kör- och solosångare som är intresserade av att förbättra sin klassiska sångteknik, men kursen kan också vara till nytta för erfarna sångare som har fastnat, känner sig osäkra i sin sångutveckling eller för dig som lider av scenskräck.

Mål

Målet med den här kursen är att hjälpa sångare uppleva sångglädjen från kroppen och utveckla sin autentiska sångröst. Genom olika tekniker och övningar, inklusive andning för sång, hållning, kroppsmedvetenhet och röstuppvärmning kommer du att lära dig att förstå voice-body connection och hur du uttrycker dina intensioner och känslor genom sång.

Innehåll och upplägg

Under fem tillfällen jobbar vi i kombination av online gruppträning, kunskap och guidad hemträning med röstträningsappen Vocalise, där vi bland annat ramar in:

 • Hållning
 • Andningsteknik för sångare
 • Kroppsmedvetenshet
 • Röstträning inklusive. Semi Occluded Vocal Tract-övningar (rörfonation)
 • Förberedelser inför repetitioner och konserter
 • Röstvård

- Mån 3 april 2023 kl 19:20 - 20:50: Introduktion, fysiskt grundarbete och sånguppvärmning
- Mån 17 april 2023 kl 19:20 - 20:50: Hållning och andningens röstkoppling
- Mån 1 maj 2023 kl 19:20 - 20:50: Från andetag till fonation, sångteknik
- Mån 15 maj 2023 kl 19:20 - 20:50: Hantera stress och prestationsångest, ta plats med din röst
- Mån 29 maj 2023 kl 19:20 - 20:50: Avslutande moment och frågor

VOCALISE.APP

För dig som arbetar med övningar hemma rekommenderar vi Vocalise.app, där du som kursdeltagare erbjuds 1 års prenumeration som ingår i kursen. För fortsatt prenumeration så erbjuder vi 40% rabatt för dig som kursdeltagare med koden: FOLKUNI2023

Vocalise.app är en tjänst som är utvecklad av Esther Von Schoenberg, där du får övningar som bland annat innefattar:

 • Morgonrutin för kropp och röst
 • Fysiska övningar för sångare
 • Medveten sångövning
 • Övningsbibliotek med aktuella övningar för röst, kropp och sinne

Undervisningsform

5 tillfällen med 1,5-timme online gruppträning. Undervisningen sker över ZOOM. 

Kursledare

Esther von Schoenberg är en holländsk operasångerska (magisterexamen från ArtEZ University of the Arts), kördirigent, sångpedagog och skaparen av holistiska röstträningsappen Vocalise.

Hon har över ett decenniums erfarenhet av att sjunga på scen och att hjälpa människor att uttrycka sig med en säker och hälsosam sångröst.

Hon sjöng i en mängd olika konserter och operor, inklusive rollerna som Olympia (Offenbach), Euredice (Monteverdi) och Constance (Poulenc). Esther studerade barocktolkning hos Tineke Steenbrink (Holland Baroque Society) och framförde många av Bachs sångverk samt verk av kompositörer som Buxtehude, Händel och Purcell. Esther utbildade sig i kördirigering hos kördirigenterna Klaas Stok (Dutch Chamber Choir) och Amy Bebbington (Association of British Choral Directors).

Esther har samlat på sig en rad certifikat i ämnen som vokal anatomi och funktion (Icahn School of Medicine och Vocal Process), vetenskapen om lärande, poesianalys och musikhistoria.

Läs mer om Esther von Schoenberg

https://esthervonschoenberg.com/

Kursledare

Esther Von Schoenberg

-Jag vill hjälpa människor att uttrycka sig med en säker och hälsosam sångröst.

Esther von Schoenberg är en holländsk operasångerska (magisterexamen från ArtEZ University of the Arts), kördirigent, sångpedagog och skaparen av holistiska röstträningsappen Vocalise.

Esther har över ett decenniums erfarenhet av att sjunga på scen och har sjungit i en mängd olika konserter och operor, inklusive rollerna som Olympia (Offenbach), Euredice (Monteverdi) och Constance (Poulenc). Hon har studerat barocktolkning hos Tineke Steenbrink (Holland Baroque Society) och framfört många av Bachs sångverk samt verk av kompositörer som Buxtehude, Händel och Purcell.

Esther har utbildat sig i kördirigering hos kördirigenterna Klaas Stok (Dutch Chamber Choir) och Amy Bebbington (Association of British Choral Directors).

Esther har samlat på sig en rad certifikat i ämnen som vokal anatomi och funktion (Icahn School of Medicine och Vocal Process), vetenskapen om lärande, poesianalys och musikhistoria.

Kursledare Esther Von Schoenberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 apr 2023 - 29 maj 2023
Måndag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 3 apr 2023 kl 19:20-20:50
 • mån 17 apr 2023 kl 19:20 - 20:50
 • mån 1 maj 2023 kl 19:20 - 20:50
 • mån 15 maj 2023 kl 19:20 - 20:50
 • mån 29 maj 2023 kl 19:20 - 20:50
Studietimmar
10
Kurs-ID
500020
Pris
2500 kr