Jazzsång med improvisation

Plats Stockholm

Här står lusten att utforska och deltagarnas personliga uttryck i centrum. Vi improviserar, övar sångteknik och sjunger sånger där vi provar olika ingångar in i improvisationen.

Boka reservplats

Förkunskaper och målgrupp

Kursen passar dig som har grunderna i sång och som har intresse för att sjunga i mindre grupp och vill prova på att improvisera. Vana av notläsning är bra men inget krav.

Innehåll och upplägg

Vi utforskar olika låtmaterial inom jazz, soul och gospel i en liten grupp på max 6 deltagare och övar på att improvisera med rösten. Vi sjunger både ensemblesång och solo, vi jobbar med att lyssna och härma d.v.s. övar upp gehöret och sjunger även efter noter. Vi kommer också arbeta en del med uttrycket, vad vi vill förmedla i sångerna. Moment som grundläggande sång- och röstteknik ingår också. På repertoaren står allt från 60-tals soul, tidig jazz till dagens soullåtar och gospel - musik där improvisation är ett naturligt inslag.

Gruppens sammansättning och förkunskaper kommer till stor del påverka hur kursen läggs upp. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadium talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Tips

Det är ganska vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara. Våra kursledare är jätteduktiga och låter alla komma loss i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vill du enbart fokusera på din egen röst väljer du individuell undervisning. Vi har även kurser i olika instrument som gitarr, piano, munspel, trummor och fiol samt musikproduktionskurser där du antingen lär dig låtskriveri eller att producera musik i datorn.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 03 nov 2020
Ti 19:30 - 20:45
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1076278
Pris
1900 kr