Piano i liten grupp, sommarkurs v22-24

Plats Stockholm

Kursen riktar sig till dig som är 16 år och uppåt, som enkelt och snabbt vill lära dig att spela piano. Det finns plats för 2-3 deltagare i varje grupp och i vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon.

Boka reservplats

Målgrupp och nivå

Kursen är en introduktionskurs till pianospel för dig som är 16 år och uppåt, som inte har någon tidigare erfarenhet av att spela piano.

Kursinnehåll

På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Du får spela musik i olika stilar och får ofta vara med och välja stycken och låtar tillsammans med din kursledare. Det kommer även finnas möjlighet till samspel i olika former.

Kursupplägg

Undervisningen sker i smågrupper om 2-3 deltagare. I vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon med hörlurar. Detta möjliggör både samspel och individuellt arbete och varje elev kan på så sätt vara aktiv under hela lektionen. Prata gärna med din kursledare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Kurstillfällen

  • Torsdag 2 juni
  • Tisdag 7 juni
  • Torsdag 9 juni
  • Tisdag 14 juni
  • Torsdag 16 juni

Studiematerial och instrument

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av noter eller motsvarande. För att optimera inlärningen och för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt, behöver du ha tillgång till ett instrument att öva på mellan lektionerna.

Kursledare

Leonard Werme

Leonard är legitimerad gymnasielärare i musik och musikteori, frilansande musiker och kompositör/arrangör med flera års erfarenhet av undervisning. Hans specialområde är jazz men har erfarenhet av allt från klassisk musik till pop, rock och soul.

Leonard är jazzmusiker med saxofon som huvudinstrument. Han har en konstnärlig musikerutbildning från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och en lärarutbildning från Karlstads Universitet. Leonard spelar i och skriver även musik för flera band, ensembler och orkestrar.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2022 - 16 jun 2022
Ti 17:30 - 18:15
To 17:30 - 18:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1135823
Pris
1750 kr