Pianogrupp för nybörjare, sommarkurs v33-35

Plats Stockholm

Kursen riktar sig till dig som är 16 år och uppåt, som enkelt och snabbt vill lära dig att spela piano. Det finns plats för 2-3 deltagare i varje grupp och i vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon.

Boka kursen nu

Målgrupp och nivå

Kursen är en introduktionskurs till pianospel för dig som är 16 år och uppåt, som inte har någon tidigare erfarenhet av att spela piano.

Mål

Du kommer att lära dig grundläggande teknik på pianot och att spela efter noter, ackordanalys och på gehör.

Kursinnehåll

På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Du får spela musik i olika stilar och får ofta vara med och välja stycken och låtar tillsammans med din kursledare. Det kommer även finnas möjlighet till samspel i olika former.

Kursupplägg

Undervisningen sker i smågrupper om 2-3 deltagare. I vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon med hörlurar. Detta möjliggör både samspel och individuellt arbete och varje elev kan på så sätt vara aktiv under hela lektionen. Prata gärna med din kursledare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och instrument

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av noter eller motsvarande, det kan även vara aktuellt att du behöver köpa in egen kurslitteratur till en kostnad av cirka 200-300 kronor. För att optimera inlärningen och för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt, behöver du ha tillgång till ett instrument att öva på mellan lektionerna.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9 och 15.

Kursledare

Irina Shevchenko Sjökvist

Irina Shevchenko Sjökvist har en klassisk skolning i piano och operasång från Tjajkovskijs musikaliska college, Ukraina, Krim samt Prokofjevs statliga musikakademi, Ukraina, Donetsk.

Irina har arbetat som pianist, pianolärare, sångerska och sångpedagog i snart 20 år, bland annat inom Statliga Krimfilharmonin och Statliga Musikaliska Teater, Ukraina.

Hon har medverkat vid ett flertal konserter i Ukraina, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Polen och Sverige som dirigent och operasolist.

Irina Shevchenko

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 aug 2022 - 31 aug 2022
Må 18:00 - 18:45
On 18:00 - 18:45
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1135601
Pris
2100 kr