Pianoduo 12-14 år, fördjupning

Plats Stockholm

Kursen riktar sig till dig som är 12-14 år, som har tagit pianolektioner hos oss i flera terminer. Undervisningen sker i grupp på 2 deltagare och i vår pianosal finns både akustiskt piano och elpianon.

Målgrupp och nivå

Kursen riktar sig till dig som är 12-14 år och som redan kan läsa noter och spela enklare musikstycken.

Mål

Du kommer att utveckla din pianoteknik, musikaliska förmåga och få ett mer nyanserat och uttrycksfullt spel.

Kursinnehåll

Gruppens deltagare spelar både solo och tillsammans i ensembleform. Du får spela musik i olika stilar och får ofta vara med och välja stycken och låtar tillsammans med din kursledare.

Kursupplägg

Undervisningen sker i grupp om 2 deltagare. I vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon med hörlurar. Detta möjliggör både samspel och individuellt arbete och varje elev kan på så sätt vara aktiv under hela lektionen. Prata gärna med din kursledare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och instrument

Din kursledare tillhandahåller studiematerial i form av noter eller motsvarande, det kan även vara aktuellt att du behöver köpa in egen kurslitteratur till en kostnad av cirka 200-300 kronor. För att optimera inlärningen och för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt, behöver du ha tillgång till ett instrument att öva på mellan lektionerna.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 17.

Kursledare

Irina Shevchenko Sjökvist

Irina Shevchenko Sjökvist har en klassisk skolning i piano och operasång från Tjajkovskijs musikaliska college, Ukraina, Krim samt Prokofjevs statliga musikakademi, Ukraina, Donetsk.

Irina har arbetat som pianist, pianolärare, sångerska och sångpedagog i snart 20 år, bland annat inom Statliga Krimfilharmonin och Statliga Musikaliska Teater, Ukraina.

Hon har medverkat vid ett flertal konserter i Ukraina, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Polen och Sverige som dirigent och operasolist.

Irina Shevchenko

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 feb 2022 - 07 maj 2022
Lö 10:00 - 10:45
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1116905
Pris
3500 kr