Pianogrupp, nybörjare 10-12 år SOMMARKURS v22-24

Plats Stockholm

Det här är en introduktionskurs till pianospel för dig som är 10-12 år. Vi arbetar med enkla melodier, lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och olika musikstilar. Varje grupp består av 2-3 deltagare.

Boka reservplats

Målgrupp och nivå

Kursen riktar sig till dig som är 10-12 år (född 2009-2011) och som inte har någon tidigare erfarenhet av att spela piano.

Mål

Du kommer att lära dig grundläggande teknik på pianot och att spela efter noter, ackordanalys och på gehör.

Kursinnehåll

På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Du får spela musik i olika stilar och får ofta vara med och välja stycken och låtar tillsammans med din kursledare. Det kommer även finnas möjlighet till samspel i olika former.

Kursupplägg

Undervisningen genomförs i grupp på 2-3 deltagare och i vår pianosal finns både akustiskt piano och digitala pianon med hörlurar. Detta möjliggör både samspel och individuellt arbete och varje elev kan på så sätt vara aktiv under hela lektionen. Prata gärna med din kursledare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och instrument

Du behöver ha tillgång till ett instrument att öva på mellan lektionerna för att optimera inlärningen och för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt.

Kurstillfällen

Kursen är schemalagd samma tid på måndagar och onsdagar under vecka 22-24.

Om Covid-19
För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symtom på covid-19 (se www.1177.se för mer information), även milda symtom, ska du avstå från att komma till din kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Nigar Dadascheva är klassisk pianist och Vocal Coach. Hon har grund och gymnasieexamen från sitt hemland Baku, Azerbajdzjan. Nigar har gått på Vadstena Folkhögskola och Kungliga musikhögskolan i Stockholm (KMH) och studerat som pianist/kammarmusiker på Kandidatprogrammet och har en Master som Vocal coach.

Sedan ca 10 år tillbaka frilansar Nigar som pianist och ackompanjatör. Hon har undervisat på bl. a. Birkagårdens folkhögskola, Operastudion, Operahögskolan i Stockholm. Jag har jobbat som repetitör och instuderade på bl.a. Folkoperan och Norrlandsoperan i Umeå.

Kursledare

Nigar Dadascheva

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
31 maj 2021 - 16 jun 2021
Må 16:25 - 17:10
On 16:25 - 17:10
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1099963
Pris
2100 kr