Piano nybörjare vuxna termin 2

Plats Södertälje

På Folkuniversitetet finns en pianokurs för alla! Våra populära gruppkurser vänder sig till dig som vill lära för livet och skaffa nya bekantskaper.

Boka kursen nu

På Folkuniversitetet finns en pianokurs för alla! Vi erbjuder både traditionell enskild pianoundervisning och pianoundervisning i smågrupper. Våra populära gruppkurser vänder sig till dig som enkelt och snabbt vill lära dig att spela piano.

Vem kan gå kursen?

Du som vill spela piano! Du kan vara nybörjare eller ha gått en termin tidigare.

Mål

Att lära sig läsa noter, bekanta sig med grundläggande pianoteknik, att kunna spela enklare låtar av olika musikstilar samt kunna kompa låtar med några ackord.

Kursinnehåll

På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Prata gärna med din lärare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment. Vi går igenom fingersättning, skalor och komp.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under åtta veckors tid. Totalt 10 studietimmar.Gruppundervisning, max 4 personer. Kursuppehåll vecka 44.

Litteratur/material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättningsnivåer. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. För dig som vill utveckla ditt pianospel mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Stig Revelj

Stig arbetar på Folkuniversitetet i Södertälje.

Stig Revelj har utbildning och examen I pianometodik från Kungliga Musikhögskolan och Ersta Sköndal högskola. Dessutom har han utbildning och examen som kyrkomusiker och kördirigent på Ersta Sköndal högskola och Örebro Musikhögskola. 

När Stig inte undervisar pianoelever ägnar han sig åt att leda körer. Speciellt tycker han om att sjunga upp och tonbilda körer. 

Stig Revelj

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 10 nov 2022
To 17:00 - 18:00
Tillfällen
8
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1138380
Pris
1575 kr