Piano barn 6-9 år termin 2

Plats Södertälje

På Folkuniversitetet finns en pianokurs för alla! Vill du fortsätta att lära dig spela piano, då är denna kurs till för dig som har gått nybörjare tidigare.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Du som vill spela piano och fyllt 6 år! Du har gått (nybörjare) en termin piano tidigare eller har motsvarande kunskaper.

Mål

Att lära sig enklare rytmer och att läsa noter, bekanta sig med grundläggande pianoteknik och att kunna spela enklare låter.

Kursinnehåll

På fortsättningsnivå arbetar vi med grundteknik, notläsning, rytmer, fingersättning samt ergonomi. Vi arbetar med mycket enkla melodier. Vi lyssnar och lär av varandras spel. Prata gärna med din lärare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment. Vi går även igenom skalor och komp.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under åtta veckors tid. Totalt 10 studietimmar. Gruppundervisning, max 4 persone. Kursuppehåll vecka 9.r

.

Litteratur/material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättningsnivåer. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. För dig som vill utveckla ditt pianospel mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av.

Kursledare

Stig Revelj

Stig arbetar på Folkuniversitetet i Södertälje.

Stig Revelj har utbildning och examen I pianometodik från Kungliga Musikhögskolan och Ersta Sköndal högskola. Dessutom har han utbildning och examen som kyrkomusiker och kördirigent på Ersta Sköndal högskola och Örebro Musikhögskola. 

När Stig inte undervisar pianoelever ägnar han sig åt att leda körer. Speciellt tycker han om att sjunga upp och tonbilda körer. 

Stig Revelj

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
11 feb 2022 - 08 apr 2022
Fr 15:30 - 16:30
Tillfällen
8
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1119680
Pris
1575 kr