Piano för personal i förskolan Distans Live

Plats Distans

På Folkuniversitetet finns en piano kurs för alla! Våra populära grupp kurser vänder sig till dig som vill lära för livet och skaffa nya bekantskaper. Kursen ges på distans via Zoom.

Boka nu

Välkommen till vår kurs i piano skräddarsydd för personal i förskolan och andra vuxna som vill utforska musikens underbara värld. Oavsett om du är en pedagog som vill lära dig att spela sånger för dina små elever eller om du helt enkelt är intresserad av att lära dig några enkla barnsånger, är vår kurs den perfekta startpunkten för din musikaliska resa.

Vem kan gå kursen?

Vår kurs är öppen för all personal i förskolan samt andra vuxna som är intresserade av att lära sig att spela enkla barnsånger på piano. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Att kunna spela enklare låtar och få en grundläggande förståelse för pianot, inklusive noter, tangentbord och handposition, samt bekanta sig med grundläggande pianoteknik.

Kursinnehåll

Under fem sammankomster kommer du att få möjlighet att utforska grunderna i pianospel. På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Vi går igenom fingersättning, skalor och komp. Vi utforskar och spelar tre populära barnsånger som ofta sjungs i förskolan som t.ex. Imse vimse spindel.

Kursupplägg

Kursen går en gång i vecka i fem veckor. Totalt 7 studietimmar. Vi använder Zoom. Gruppundervisning, max 4 personer.

Litteratur/material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Kursen genomförs helt online via Zoom. Du behöver därför tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internet uppkoppling. 

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättningsnivåer. För dig som vill utveckla ditt pianospel mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med tekniker, stilar och låtar du är intresserad av.

Kursledare

Cvetana Balaban

Cvetana är en masterutbildad violinist och violast med lång erfarenhet från både symfoni och kammarorkester. Hon har också flera års utbildning inom piano med tillhörande examen.

Cvetana har stor ensemblevana i form av duo, trio, kvartett samt moderna sättningar med grupper som spelar pop, rock, folkmusik och jazz. Under de senaste åren har hon frilansat i Sverige, ofta i kyrkor kring jul, påsk och nyår och vid ceremonier som till exempel bröllop. Cvetana fick sin masterutbildning på Musikakademin i Belgrad och Kungliga Musikhögskolan Stockholm.

Cvetana har undervisat på kulturskolor i Sverige under flera år. Hon har även stor erfarenhet av online-undervisning.  

Cvetana Balaban, lärare på Folkuniversitetet i Södertälje

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 sep 2024 - 15 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 17 sep 2024 kl 19:15-20:15
  • tis 24 sep 2024 kl 19:15 - 20:15
  • tis 1 okt 2024 kl 19:15 - 20:15
  • tis 8 okt 2024 kl 19:15 - 20:15
  • tis 15 okt 2024 kl 19:15 - 20:15
Studietimmar
7
Kurs-ID
115763
Pris
945 kr