Musikteori

Plats Västerås

Vill du lära dig mer om musikteori? På denna kurs får du möjlighet att tillgodogöra dig en grundläggande teoretisk bas för att utveckla din musikaliska förståelse.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grundläggande musikteori. Kursen är även bra för dig som har som mål att klara ett eventuellt inträdesprov till folkhögskola eller musikhögskola. Även du som varken spelar eller sjunger, men har ett starkt lyssnarintresse är välkommen.


Mål

Efter avslutad kurs kommer du ha fått en ökad förståelse för grundläggande musikteori. Du kommer att förstå och vara förtrogen med notvärden och taktarter och kunna notera en enklare melodi. Vi kommer att gå igenom uttryck som t.ex. intervall, taktart, tonart, klav, skala, tonsteg, förtecken samt andra grundläggande termer som utgör musikteorins bas.

Innehåll
Intervall, ackord, rytm, takt, skalor, gehör, harmonisering, musiklära, formlära och funktionsanalys.

Undervisningen äger rum i en liten studiegrupp med inriktning på såväl ren musikteori som övningar i melodiskt och rytmiskt gehör. Innehållet anpassas efter nivå och önskemål på den unika gruppen.

Litteratur/material
Ett kompendium tillhörande kursen kommer att delas ut. Ta med penna och anteckningsblock.

Kursledare
Kursledaren Klaas Vleugels är utbildad violinpedagog med utbildning från musikhögskolan i Örebro. Han är konsertmästare i stråkorkestern KAMUS som finns i Västerås. Klaas driver Tangoensemblen Tango de Corazón som spelar argentinsk tango.

Kursledare

Klaas Vleugels

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
18 feb 2020
Fr 16:30 - 17:15
Tillfällen
6
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1043112
Pris
1625 kr