Musikteori - Gehör och notläsning, fortsättning

Plats Stockholm

På vår fortsättningskurs i musikteori fördjupar du dina kunskaper i musiklära och förbättrar ditt gehör – oavsett vilken musikstil du är mest intresserad av.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en fortsättningskurs för dig som gått Musikteori – Gehör och notläsning, nybörjarkurs eller har motsvarande förkunskaper. För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du ha grundläggande kunskaper om musiklära: notskrivning, takt, rytm, intervall, ackord, dur- och molltonart samt visst gehör är nödvändigt. Kontakta oss om du är osäker på om du har rätt förkunskaper.

Mål

  • Att få en fördjupad förståelse för musiklära och själv kunna tillämpa denna kunskap i praktiska och teoretiska sammanhang.
  • Att med hjälp av sitt gehör skriva ner rytmer, melodier, intervall och ackord.
  • Att kunna sjunga och klappa melodier eller rytmer efter en notbild.

Kursinnehåll

Vi arbetar i en liten grupp med upp till 10 deltagare och fördjupar oss i musikens byggstenar. Vi lär oss mer om ackord, dess färgningar och funktioner, kyrkotonarter, mer komplex rytmik och arbetar upp notläsningen och gehöret med praktiska övningar. Vi analyserar stycken och provar även på enklare arrangering. Det finns även möjlighet att ge önskemål om kursens innehåll.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du behöver ha penna, papper och notblock samt tillgång till Stora musikguiden - Musikteori för alla av Roine Jansson som finns att köpa via t.ex. Adlibiris och Bokus. Boken går även att låna på vissa bibliotek.

Fortsättningsmöjligheter

Prata med din kursledare i första hand om vilka fortsättningsmöjligheter som erbjuds hos oss efter genomförd fortsättningskurs. Nya kurser tillkommer löpande efter intresse. Om du vill lära dig att spela ett instrument eller sjunga har vi ett stort utbud, du kan välja på enskild undervisning eller vara deltagare i en grupp. Kontakta oss för mer information om aktuellt utbud eller sök här på hemsidan bland våra musikkurser.

Kursledare

Leonard Werme

Leonard är legitimerad gymnasielärare i musik och musikteori, frilansande musiker och kompositör/arrangör med flera års erfarenhet av undervisning. Hans specialområde är jazz men har erfarenhet av allt från klassisk musik till pop, rock och soul.

Leonard är jazzmusiker med saxofon som huvudinstrument. Han har en konstnärlig musikerutbildning från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och en lärarutbildning från Karlstads Universitet. Leonard spelar i och skriver även musik för flera band, ensembler och orkestrar.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 nov 2022 - 20 dec 2022
Ti 18:15 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1142783
Pris
1600 kr