Musikteori - Gehör och notläsning, nybörjarkurs

Plats Stockholm

Vill du förbättra dina musikteorikunskaper? På vår kurs får du möjlighet att öka dina teoretiska kunskaper och förbättra ditt gehör för att utvecklas musikaliskt.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen är en bred introduktionskurs som passar de flesta som inte sysslat så mycket med notläsning eller musikteori tidigare. Alla är välkomna till denna kurs, vare sig man spelar något instrument eller vill förstå musik på det teoretiska planet rent allmänt. Kursen är också mycket matnyttig för dig som sjunger i kör och vill öva upp din notläsningsförmåga.

Mål

  • Att förstå grundläggande musiklära (noter, klaver, taktart, tonart med mera) och själv kunna tillämpa denna kunskap i praktiska och teoretiska sammanhang.
  • Att utveckla sitt gehör genom sång och lyssning till olika typer av musik.

Innehåll

Du får lära dig musikens grunder, till exempel att läsa och skriva noter och förstå hur låtar, melodier och ackord är uppbyggda. Vi övar oss i att sjunga "a prima vista", d.v.s. direkt från noterna. Vi arbetar både praktiskt och teoretiskt med klassisk musik såväl som pop och rock. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du behöver ha penna, papper och notblock samt tillgång till Stora musikguiden - Musikteori för alla av Roine Jansson som finns att köpa via t.ex. Adlibiris och Bokus där du som deltagare på Folkuniversitetet får 5 % rabatt. Boken går även att låna på vissa bibliotek.

Fortsättningsmöjligheter

Om du vill lära dig att spela ett instrument eller sjunga har vi ett stort utbud, du kan välja på enskild undervisning eller vara deltagare i en grupp. Kontakta oss för mer information om aktuellt utbud eller sök här på hemsidan bland våra musikkurser.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Kursledare

Leonard Werme

Leonard är legitimerad gymnasielärare i musik och musikteori, frilansande musiker och kompositör/arrangör med flera års erfarenhet av undervisning. Hans specialområde är jazz men har erfarenhet av allt från klassisk musik till pop, rock och soul.

Leonard är jazzmusiker med saxofon som huvudinstrument. Han har en konstnärlig musikerutbildning från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och en lärarutbildning från Karlstads Universitet. Leonard spelar i och skriver även musik för flera band, ensembler och orkestrar.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 15 nov 2022
Ti 18:15 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1140114
Pris
3200 kr