Musikproduktion i Logic Pro X - Nybörjarkurs

Plats Stockholm

Steg för steg får du lära dig grunderna i att skriva och spela in musik, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att du själv ska hitta din egen stil.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna prodcera en enklare låt i logic med hjälp av både midi och ljudinspelning. Du ska ha en översikt i vad du kan göra i Logic och vilka medel du kan använda för att nå dit du vill.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i Mac-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste.

Innehåll och upplägg

Vi går bland annat igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska genomgångar under kursen.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på max 8 deltagare och varje deltagare har tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. Det är en fördel att ha en egen dator med Logic att öva på hemma mellan träffarna.

Kursplan

• Genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt.
  • Arrangeringsfönstret.
  • Ljudinspelning.
  • Effekter på ljudfiler, EQ och kompressor.
  • Midiprogrammering med Logics olika mjukvaruinstrument.
  • Mixningsfönstret.
  • Automatisering.
  • Sampling av egna inspelade ljud med en av Logics sample-synthar.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic Pro X kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som är sångare kan med fördel även gå på våra låtskrivarkurser och workshops där du får hjälp med att utveckla ditt skrivande. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

Shida Shahabi arbetar som frilansande kompositör och artist. Hon har lång och god erfarenhet inom både Logic och låtskrivande och har jobbat som gästlärare inom både konst och musik för skolor som: Biskops Arnös Folkhögskola (Låtskrivarlinjen), Kungliga Konsthögskolan samt Birkagårdens Folkhögskola. Shida har också lång erfarenhet av att hålla i komposition- och instrumentbyggarworkshops för flera olika åldersgrupper.

Shida Shahabi

Kontakta Kundtjänst i Stockholm