Musikproduktion i Logic, fortsättningskurs

Plats Stockholm

Här dyker vi djupare ner i musikprogrammet Logic Pro X. Vi fördjupar oss i bekanta verktyg som EQ och kompressorn samt går igenom lite mer komplexa koncept och funktioner i programmet som automatisering och sampling.

Boka nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är bekant med Logic Pro X och vill vidareutveckla sin färdigheter i programmet.

Vi förutsätter att du har lite erfarenhet av programmet och en grundförståelse för övergripande musikproduktionskoncept som signalkedja, inspelning, arrangemang och mixning. Om du har gått vår nybörjarkurs är detta en perfekt fortsättning på den.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna producera en enklare låt eller musikstycke i Logic Pro X. Du ska ha förståelse för produktionsprocessen samt en överblick över de verktyg som finns tillgängliga i programmet. Du ska vara utrustad för att ta nästa steg med din musikproduktion.

Innehåll och upplägg

Vi gräver djupare ner i Logics verktygslåda och utforskar avancerade effekter. Då denna kurs förutsätter att du förstår generella koncept kan vi fokusera ännu mer på din egen musik och personliga utveckling. Kurstillfällena består av genomgångar, praktiska övningar samt eget arbete då man också får tillfälle att få individuell hjälp med vad just du behöver.

Kursplan

 • Automatisering, skapa en rörlig mix.
 • Bussmixning, mixa på makronivå.
 • Fördjupning i inspelning med mikrofon.
 • Time Stretch och Flex Pitch.
 • Sampling, spela in egna ljud och spela dem i Quick Sampler.
 • Fördjupning i mixning med Logics effekter/Plug-ins.
 • Mastering, effekter på Stereo Out-kanalen.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på upp till 8 personer. Varje deltagare har till gång till en Mac-dator med hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. För att kunna tillgodogöra sig kursen och tillämpa dina kunskaper rekommenderar vi dig att ha tillgång till Logic Pro X för att kunna öva mellan kurstillfällena samt efter avslutad kurs. Logic Pro X finns att köpa i App Store.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 18

Fortsättningsmöjligheter

För dig som är intresserad av hantverket att skriva musik kan vi också rekommendera vår låtskrivarkurs och för dig som vill utveckla ditt musicerande rekommenderar vi våra instrument- och sångkurser.

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 apr 2023 - 22 maj 2023
Måndag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 17 apr 2023 kl 18:00-21:00
 • mån 24 apr 2023 kl 18:00 - 21:00
 • mån 8 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
 • mån 15 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
 • mån 22 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
102558
Pris
2800 kr