Producera musik i Logic, fortsättningskurs

Plats Stockholm

Det här är den naturliga fortsättningen på vår nybörjarkurs i musikproduktion. Vi dyker djupare ner i musikprogrammet Logic Pro X, fördjupar oss i bekanta koncept och utforskar mer avancerade verktyg. Tanken är att du ska få hjälp med vad just du behöver och vi lägger stort fokus på individuell vägledning.

Boka nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, är bekant med Logic Pro X och vill vidareutveckla dina färdigheter i programmet. Vi förutsätter att du har lite erfarenhet av programmet och en grundförståelse för övergripande musikproduktionskoncept. Om du har gått vår nybörjarkurs är detta en perfekt fortsättning på den. Du bör ha grundläggande datorvana i MAC-miljö. Det är ett plus att ha en grundförståelse för musik i teori och praktik men det är absolut inget måste.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha kunskapen du behöver för att utforska din egen stil inom musikproduktion. Du ska ha en fördjupad förståelse för produktionsprocessen samt en överblick över de verktyg som finns tillgängliga i programmet. Du ska vara utrustad för att ta nästa steg med din musikproduktion.

Innehåll och upplägg

Vi gräver djupare i Logics verktygslåda och utforskar avancerade effekter. Vi fördjupar oss i bekanta verktyg som EQ och kompressorn samt går igenom lite mer komplexa koncept och funktioner i programmet som automatisering och sampling. Då denna kurs förutsätter att du förstår generella koncept kan vi fokusera ännu mer på din egen musik och personliga utveckling. Kurstillfällena består av genomgångar, praktiska övningar samt eget arbete då du också får tillfälle att få enskild handledning för just det du behöver.

Kursplan

  • Automatisering, skapa en rörlig mix.
  • Fördjupning i inspelning med mikrofon.
  • Bussmixning, mixa på makronivå.
  • Mixa i stereobilden.
  • Fördjupning i mixning med Logics effekter/Plug-ins.
  • Mastering, effekter på Stereo Out-kanalen.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på upp till 8 personer. Varje deltagare har till gång till en MAC-dator med hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. För att kunna tillgodogöra dig kursen och tillämpa dina kunskaper rekommenderar vi dig att ha tillgång till Logic Pro X för att kunna öva mellan kurstillfällena samt efter avslutad kurs. Logic Pro X finns att köpa i App Store.

Utvecklingsmöjligheter

För dig som vill utveckla ditt musicerande rekommenderar vi våra instrument- och sångkurser.

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 19 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 18:00-21:00
  • tis 18 jun 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 19 jun 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115868
Pris
1700 kr