Skapa musik i GarageBand 15-18 år - sommarkurs

Plats Stockholm

På den här kursen lär du dig grunderna i GarageBand, ett kompetent och gratis musikproduktionsprogram. Steg för steg får du lära dig producera musik, både med audio och MIDI. Genom att få en överblick över möjligheterna kan du sedan hitta din egen stil och fördjupa dig vidare.

Boka nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är mellan 15 och 18 år, som är nyfiken på musikproduktion och vill få en stadig kunskapsgrund att stå på. Du bör ha grundläggande datorvana i Mac-miljö samt ett intresse av musik och ljud. Det är ett plus att ha en enkel grundförståelse för musik i teori och praktik men det är absolut inget måste.

Mål

  • Efter avslutad kurs ska du kunna producera en enklare låt eller musikstycke i GarageBand.
  • Du ska ha förståelse för produktionsprocessen samt en överblick över de verktyg som finns tillgängliga i programmet.
  • Du ska vara utrustad för att ta nästa steg med din musikproduktion.

Kursinnehåll och upplägg

Vi går igenom hur GarageBand är uppbyggt och alla verktyg som du kan använda för att realisera dina musikaliska idéer och skapa en färdig låt. Kurstillfällena består av genomgångar, praktiska övningar och eget arbete då du också får tillfälle att få individuell hjälp med det du behöver.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på upp till 8 personer. Varje deltagare har tillgång till en Mac-dator med hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. För att kunna tillgodogöra dig kursen och tillämpa dina kunskaper rekommenderar vi dig att ha tillgång till GarageBand för att kunna öva mellan kurstillfällena samt efter avslutad kurs. GarageBand finns att ladda ner gratis från App Store.

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 19 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 14:00-17:00
  • tis 18 jun 2024 kl 14:00 - 17:00
  • ons 19 jun 2024 kl 14:00 - 17:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115804
Pris
1300 kr