Producera musik i Logic, nybörjarkurs

Plats Stockholm

Steg för steg får du lära dig grunderna i musikproduktion och spela in musik, både med audio och midi. Genom att få en överblick över möjligheterna i programmet kan du sedan hitta din egen stil och fördjupa dig vidare.

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma i gång med grunderna i musikproduktion.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna producera en enklare låt eller musikstycke i Logic. Du ska ha förståelse för produktionsprocessen samt en överblick över de verktyg som finns tillgängliga i programmet. Du ska vara utrustad för att ta nästa steg med din musikproduktion.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i MAC-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att ha en grundförståelse för musik i teori och praktik, men det är absolut inget måste.

Innehåll och upplägg

Vi går igenom hur Logic Pro X är uppbyggt och många verktyg som du kan använda för att realisera dina musikaliska idéer. Kurstillfällena består av genomgångar, praktiska övningar samt eget arbete då man också får tillfälle att få individuell hjälp med vad just du behöver.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper om max 8 deltagare och varje deltagare har tillgång till en MAC-dator med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. För att kunna tillgodogöra dig kursen och tillämpa dina kunskaper från kursen rekommenderar vi dig att ha tillgång till Logic för att öva på mellan kurstillfällena och efter avslutad kurs. Om du inte hunnit skaffa Logic kan du ladda ner Apples 90 dagars gratis "trial" om den finns tillgänglig, se här: Free trial of the latest version of Logic Pro for your Mac

Kursplan

 • Navigation i programmet.
 • Apple Loops.
 • Musikprogrammering med MIDI.
 • Drummer, en virtuell trummis.
 • Inspelning av Audio med ljudkort och mikrofon.
 • Mixning, att skapa balans mellan ljudspåren.
 • Genomgång av Effekter/Plug-in som EQ och Kompressor.
 • Export/Bounce av ditt projekt.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. 

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2024 - 13 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 10 jun 2024 kl 18:00-21:00
 • tis 11 jun 2024 kl 18:00 - 21:00
 • ons 12 jun 2024 kl 18:00 - 21:00
 • tor 13 jun 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
115802
Pris
2250 kr