Musikproduktion i Logic, nybörjarkurs

Plats Stockholm

Steg för steg får du lära dig grunderna i att producera och spela in musik, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att du själv ska hitta din egen stil.

Boka reservplats

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna prodcera en enklare låt i logic med hjälp av både midi och ljudinspelning. Du ska ha en översikt i vad du kan göra i Logic och vilka medel du kan använda för att nå dit du vill.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i Mac-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste.

Innehåll och upplägg

Vi går bland annat igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska genomgångar under kursen.

Utrustning

Vi jobbar i små grupper på max 8 deltagare och varje deltagare har tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. För att kunna tillgodogöra dig kursen och tillämpa dina kunskaper från kursen rekommenderar vi dig att ha tillgång till Logic för att öva på mellan kurstillfällena och efter avslutad kurs. Om du inte hunnit skaffa Logic kan du ladda ner Apples 90 dagars gratis "trial" om den finns tillgänglig, se här: Free trial of the latest version of Logic Pro for your Mac

Kursplan

 • Genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt.
 • Arrangeringsfönstret.
 • Ljudinspelning.
 • Effekter på ljudfiler, EQ och kompressor.
 • Midiprogrammering med Logics olika mjukvaruinstrument.
 • Mixningsfönstret.
 • Automatisering.
 • Sampling av egna inspelade ljud med en av Logics sample-synthar.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic Pro X kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som är sångare kan med fördel även gå på våra låtskrivarkurser och workshops där du får hjälp med att utveckla ditt skrivande. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 apr 2023 - 16 maj 2023
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 18 apr 2023 kl 18:00-21:00
 • tis 25 apr 2023 kl 18:00 - 21:00
 • tis 2 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
 • tis 9 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
 • tis 16 maj 2023 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
100508
Pris
2800 kr