Musikskapande i en föränderlig värld

Plats Örebro

För att delta i denna studiecirkel krävs medlemskap i Örebro Senioruniversitet. Första dag för anmälan är onsdagen den 15 december.

Boka kursen nu
Vi kommer att prata om musikproduktion i ett bredare perspektiv. Vi vill fokusera på musikproduktion och musikskapande då, idag och i morgon. Det handlar om hur ljudteknik, musikproduktion och låtskrivande utvecklats och hur den skapas idag. Det blir också en del blickar framåt, med inslag av artificiell intelligens (AI). Vi kommer att bjuda på en spännande blandning av klingande och talade inslag.

Jan Sparby undervisar i ongwriting/komposition/arrangering, musikteori, ensembleledning och entreprenörskap vid Musikhögskolan. Han är inriktningsansvarig för inriktning musikproduktion och songwriting (konstnärligt kandidatprogram) och är projektledare för Musikhögskolans samarbete med Live@Heart. Han har bland annat komponerat kammarmusik och musik för storband.

Roger Krieg har arbetat med inspelning, konserter och tv-konserter, låtskrivande och produktion i 35 år. Han arbetade under1990- talet som ljudtekniker i de flesta av våra stora studios, bl.a Polar Studios, Park studios, EMI Studios och sedan 20 år i egna studion, Studio S:t Eriksplan 1, som genom åren har spelat in och mixat många av våra stora artister. Roger har mixat TVkonserter för SVT, TV4, CCTV samt BTV och inför och under OS i Beijing 2008 hade han uppdrag som ljudkonsult. ”Jag identifierar mig fortfarande som musiker och spelar fortfarande på inspelningar och med mitt egna band Atlas Station. Även fast mitt huvudsakliga arbetsområde under 25 år har varit med fokus på det ljudtekniska.”


För mer information, kontakta Ulf Jorner, 0706-61 66 55 eller ulf.jorner@gmail.com

Har du frågor?

Kontakta Ulf Jorner

ulf.jorner@gmail.com

Tid
10 maj 2022 - 10 maj 2022
Ti 14:00 - 16:00
Plats
Örebro Universitet, 70182 Örebro
Visa på karta
Kurs-ID
1121508
Pris
100 kr