Musikproduktion

Plats Malmö

Vill du ta din musik till nästa nivå men känner att du har kört fast eller inte vet var du ska börja? På denna musikproduktionskurs i centrala Malmö får du lära dig mer om att mixa, mastra och distribuera musik.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

På den här kursen får du fördjupa dina kunskaper om musikproduktion. Du går genom de olika verktyg som används i mixning och mastering, grunderna i ljudteori och du får en inblick i musikbranschen.

Du får en kreativ och lättillgänglig grund inom musikproduktion som ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas och öva på egen hand efter kursens slut.

I kursen ingår följande moment:

  • grunderna i ljudteori
  • genrekunskap
  • praktiska tips vid inspelning av olika instrument och sång (utrustning såsom mikrofoner, enkla knep som förbättrar akustiken i hemmastudion)
  • bättre förståelse av din DAW - Digital Audio Workstation (Pro Tools, Logic, Cubase, FL Studios m.m.)
  • mixning
  • de viktigaste verktygen i mixningen: EQ, kompressor/limiter, delay, reverb
  • mastering
  • marknadsföring & distribution

Kursupplägg

Teoretiska genomgångar varvas med praktiskt skapande. Fokus för kursen ligger på de praktiska momenten i hur du mixar och jobbar vidare med din eller andras musik.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som vill börja producera och mixa musik med hjälp av din dator eller till dig som redan börjat men vill utvecklas ytterligare. För att gå kursen behöver du tillgång till egen dator och program att spela in och skapa musik i.

Det är bra om du har en färdiginspelad låt eller komposition som du kan jobba med under kursens gång.

Material

Du behöver tillgång till en egen dator, som du kan ta med dig till lektionerna. Du behöver också ha ett musikredigerings- och inspelningsprogram. Vilket program du väljer spelar inte så stor roll, då du kommer kunna specialisera dig på "ditt" program under kursen.

Vassili Neplokh

Vassili Neplokh innehar en kandidatexamen i ljud- och musikproduktion från Högskolan Dalarna i Falun.

Tillsammans med sin bästa vän och gammal kursare driver Vassili företaget Advanced Soundfare, där han jobbar med inspelning, mixning och mastering av musik, postproduktion av filmer, samt film- och spelmusik.

Vassili behärskar flera musikinstrument och har varit med i många olika konstellationer, där han även har producerat materialet. Han har mixat metal, singer/songwriters, hip-hop och house, samt skrivit musiken till ett antal kortfilmer och ett PlayStation 4-spel.

Vassili Neplokh

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2020 - 03 dec 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1076644
Pris
1995 kr