Logic Pro X - enskild undervisning

Plats Malmö

Vill du ta din musik till nästa nivå men känner att du har kört fast eller inte vet var du ska börja? Här får du en skräddarsydd kurs där du lär dig att mixa, mastra och distribuera musik.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen får du grundläggande och bred kunskap om Logic Pro X. Du får lära dig grunderna i att skriva och spela in musik i både med audio och midi.

Du lär dig hur Logic är uppbyggt och hur du får dina musikaliska idéer att bli en färdig låt. Praktiska övningar varvas med teoretiska genomgångar under kursen.

I kursen ingår följande moment:

 • genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt
 • de viktigaste fönstren och var du hittar alla funktioner
 • grunder i ljudteori
 • kort genomgång av nödvändig inspelningsutrustning (mikrofoner, ljudkort m.m.)
 • ljudinspelning
 • effekter på ljudfiler såsom EQ och kompressor
 • reverb, delay och andra effekter
 • MIDI-programmering med Logics olika mjukvaruinstrument
 • sampling av egna inspelade ljud med Logics synthar
 • mixning
 • automationer
 • mastering
 • kreativa släpp och marknadsföring

Kursupplägg

Enskild undervisning. Standard är 10 träffar à 45 minuter, men upplägget kan anpassas efter dina önskemål.

Tillsammans med kursledaren bestämmer du själv när och hur ofta ni ska träffas.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Denna kurs är även för dig som har hållit på med musikproduktion ett tag, men känner att du har kört fast och inte vet hur du ska ta din musik till nästa nivå.

Förkunskaper

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i MAC-miljö. Om du inte har varit i kontakt med Logic Pro X eller något motsvarande DAW (Digital Audio Workstation) så är du på rätt plats då vi kommer att gå genom allt från grunden. Eftersom undervisningen är enskild, skräddarsyr vi den efter dina behov, mål samt musikgenren du vill jobba med.

För att du ska kunna delta på kursen krävs det att du har tillgång till en dator med senaste versionen av Logic Pro X. Om du inte hunnit skaffa Logic kan du ladda ner Apples 90 dagars gratis "trial", se här: Free trial of the latest version of Logic Pro for your Mac (https://www.apple.com/logic-pro/trial/)

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer vi att kontakta dig.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Vassili Neplokh

Vassili Neplokh innehar en kandidatexamen i ljud- och musikproduktion från Högskolan Dalarna i Falun.

Tillsammans med sin bästa vän och gammal kursare driver Vassili företaget Advanced Soundfare, där han jobbar med inspelning, mixning och mastering av musik, postproduktion av filmer, samt film- och spelmusik.

Vassili behärskar flera musikinstrument och har varit med i många olika konstellationer, där han även har producerat materialet. Han har mixat metal, singer/songwriters, hip-hop och house, samt skrivit musiken till ett antal kortfilmer och ett PlayStation 4-spel.

Vassili Neplokh

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1100344
Pris
700 kr