Musikproduktion hemstudio

Plats Eskilstuna

Skriver du låtar och vill komma vidare? I den här kursen i musikproduktion startar vi från scratch till färdig låt.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till diig som redan skriver och vill komma vidare i din produktion. Du som deltagare behöver behärska minst ett musikinstrument.

Mål

Målet är hur man utvecklar sitt låtskrivande, färdigheter kring sitt egna instrument samt grunden till att börja spela in sin egna musik och lära sig hur man tar en låtidé från tanke och helt akustiskt till en färdig låt i ett inspelningsprogram. Utveckla din medvetenhet om musikens uppbyggnad och ditt musikskapande hantverk. Deltagarna kommer att gå från kursen med en färdig låt och användbara pedagogiska material för egna framtida projekten.

Innehåll och upplägg

I inspelningsprocessen ingår flera stegar, instrumentation först och sist texten. Under kursen fokuseras det lite kort om låtens olika delar. Stor vikt kommer att läggas på inspelning av ditt musikinstrument. Det tekniska fokuset på sladdar och hårdvaror behandlas i korthet. Under vägen kommer tips och rekommendationer som gäller ljudinspelningsteknik och ljudredigeringsteknik. Vi med akustiska, elektriska och virtuella musikinstrument. Beats skapas på flera olika sätt. Som deltagare lär du dig att spela in och redigera, utifrån dina förkunskaper som musiker tillåter dig, därför kommer vi inte fokusera på musikgenrer. Vi arbetar i grupp, max 4 deltagare.

Arbetssätt

Vi kommer att gå genom alla stegar ifrån varenda del av processen som låtskrivning, textskrivning, Inspelningsteknik / ljuddesigning, redigering, Brainstorming kan generera underbara idéer och vi kommer att jobba med simultana idéer.

Utrustning / material

Vi använder oss av Logic Pro..Det är en fördel om man har en egen dator så att man kan öva hemma mellan sammankomsterna.

Kursledare

Joakim Hällnäs

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2022 - 08 nov 2022
Ti 18:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Balstavägen 2, 63186 Eskilstuna
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1140424
Pris
2050 kr