Cubase Distans Live + Onlinekurs

Plats Distans

På denna distanskurs får du lära dig grunderna i musikproduktionsprogrammet Cubase. Kursen livestreamas via Teams. Du får även tillgång till en onlinekurs med videor, bilder, text och övningar som du kan sitta med på egen hand.

Boka kursen nu

Hur deltar jag på kursen?

Kursen ges på distans och live via det digitala verktyget Teams. Du kommunicerar direkt med din kursledare och dina kurskamrater precis som i klassrummet i realtid (live), men via din egen dator. Detta kräver att du har egen dator med uppkoppling till nätet.

Du behöver förboka en plats, antingen via bokningsknappen här på sidan eller genom att kontakta vår kundtjänst. För att kunna delta kommer du få en länk av din kursledare innan kursen startar upp. Observera att anmälan är bindande och att våra allmänna villkor gäller.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men testa gärna ett gratisprogram som Garage Band, Audacity, eller liknande innan. Läs om Cubase här.

Kursinnehåll

Det här är en grundkurs där vi går igenom hur de olika stora delarna i programmet Cubase fungerar. Följande moment ingår:
  • Komponera med mjukvarusynth.
  • Arrangera en låt.
  • Spela in och redigera ljud som sång, gitarr och trummor.
  • Mixning.
  • Exportera för Spotify eller Soundcloud.

Kurstillfällen

Kursen genomförs under tre helger; den 14-15 november, 28-29 november och 12-13 december.

Du får först se när kursledaren visar hur det fungerar när man komponerar, redigerar, mixar och trixar med både ljud och effekter. Dessutom får du chans att ställa frågor live till kursledaren under träffarna. Mellan kursträffarna kommer du få ta del av en onlinekurs som beskriver grunderna i video, bild, text, och övningar, som sedan diskuteras vid nästa kurstillfälle.

Mål

Kursens mål är att du ska lära dig grunderna i musikproduktion på dator.

Utrustning och programvara

Under lektionstid behöver du ha tillgång till egen dator som är uppkopplad till nätet. Du kan delta på kursen även om du har en äldre version av Cubase, du kan också köpa det senaste programmet för studentpris. Cubase fungerar både på Mac som på PC.

Mjukvara till studentpris

Som deltagare på kursen och mot uppvisande av din kallelse till kursen, faktura och kontoutdrag, har du möjlighet att köpa mjukvara (Cubase) till ett kraftigt reducerat studentpris i musikaffär.

Tillgång till Cubase och onlinekursen

I kursavgiften ingår en onlinekurs för Cubase 10, vilken du får tillgång till under 3 månaders tid fr.o.m. att hela kursavgiften är betald. För att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt rekommenderar vi dig att du har tillgång till Cubase på din dator samt onlinekursen i samband med första kurstillfället (kursledaren ger dig access till onlinekursen när kursavgiften är betald).

Sophie Rimheden

Sophie Rimheden har lång erfarenhet inom musikbranschen och har släppt flera skivor på egen etikett och turnerat runt om i världen som artist. Hon har även jobbat med musikrättigheter under flera år, varit med i hela processen med skivsläpp; fotografering, omslag, tryckning, promotion som eget skivbolag med mera. Hon har varit förlagd som artist på musikförlag i många år och har även jobbat på förlag.

Dessutom har Sophie producerat andra artisters musik, remixat, gjort musik till teater, dans och film och mycket mera. Hon har jobbat med Cubase sen programmet kom till, och har hela tiden hängt med när det gäller uppgraderingar till nya versioner. Sophie kan Cubase väldigt bra, men tycker fortfarande att det går att upptäcka nya sätt att få till det perfekta ljudet. Att producera musik är enkelt enligt Sophie tack vare Cubase som gör allt möjligt.

Sophie Rimheden

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 nov 2020 - 13 dec 2020
Lö 10:00 - 12:15
Sö 10:00 - 12:15
Tillfällen
6
Studietimmar
18
Kurs-ID
1078208
Pris
2900 kr