Ge ut din musik - Distans Live

Plats Distans

Har du färdiga låtar som du vill få spridning på? Den här online-föreläsningen vänder sig till dig som skapar musik helt själv eller i band och som har en eller flera låtar som är klara för utgivning.

Boka nu

Upplägg

Under denna föreläsning, som genomförs på distans på angiven tid via Microsoft Teams, ger musikproducenten Sophie Rimheden dig viktiga verktyg och tips på vad du ska tänka på och vilka vägar du kan gå för att släppa din musik på ett billigt men ändå säljande sätt. Förutom föreläsning, blir det diskussion där alla deltagare kan dela med sig av egna erfarenheter och får möjlighet att ställa frågor.

Innehåll

Att ge ut sin egen musik och dessutom få så många som möjligt som lyssnar på musiken är ingen lätt uppgift. Det finns olika delar att tänka på allt från planering, produktion, PR, till själva utgivningen.

  • Skivbolag/ musikförlag.
  • Distributör.
  • Spotify.
  • Starta eget.
  • STIM/SAMI.
  • Stipendier.
  • PR, foton och videos.

Hur?

Föreläsningen ges på distans via Microsoft Teams. Du behöver förboka en plats, antingen via bokningsknappen här på sidan eller genom att kontakta vår kundtjänst. Innan föreläsningen äger rum får du en länk via läraren för att kunna delta på föreläsningen. Observera att anmälan är bindande och att våra allmänna villkor gäller.

Kursledare

Sophie Rimheden

Sophie Rimheden har lång erfarenhet inom musikbranschen och har släppt flera skivor på egen etikett och turnerat runt om i världen som artist. Hon har även jobbat med musikrättigheter under flera år, varit med i hela processen med skivsläpp; fotografering, omslag, tryckning, promotion som eget skivbolag med mera. Hon har varit förlagd som artist på musikförlag i många år och har även jobbat på förlag.

Dessutom har Sophie producerat andra artisters musik, remixat, gjort musik till teater, dans och film och mycket mera. Hon har jobbat med Cubase sen programmet kom till, och har hela tiden hängt med när det gäller uppgraderingar till nya versioner. Sophie kan Cubase väldigt bra, men tycker fortfarande att det går att upptäcka nya sätt att få till det perfekta ljudet. Att producera musik är enkelt enligt Sophie tack vare Cubase som gör allt möjligt.

Sophie Rimheden

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 apr 2023 - 5 apr 2023
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 5 apr 2023 kl 18:00-20:15
Studietimmar
3
Kurs-ID
100552
Pris
250 kr