Låtskrivarkurs - Distans Live

Plats Distans

På den här onlinekursen lär du dig grunderna i låtskriveri och komposition. Vi utforskar olika genrer och kompositionsstilar och jobbar med både musik och text.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och över som vill fördjupa dig i att skriva musik och utveckla dina egna förmågor som låtskrivare och kompositör.

Mål

Efter avslutad kurs ska du känna till vanliga låtstrukturer och låtskrivartekniker för att kunna ha dessa som hjälpmedel i ditt skrivande. Du ska kunna skriva en låt med text, melodi och ackord.

Förkunskaper

Det är fördelaktigt om man har lite sångvana, grundläggande kunskap om musikteori och kan spela ett instrument för att förstå sig på låtskriveri. Då detta är en nybörjarkurs är dessa förkunskaper dock inget krav för att gå kursen.

IT-plattform, utrustning och länk till kursen

Kursen genomförs helt på distans i realtid och vi kommer att använda den digitala plattformen Zoom för våra kursmoment. Din kursledare kommer skicka dig en länk inför kursstart för att du ska kunna ansluta till Zoom-lektionerna.

Du behöver även tillgång till den utrustning som du vill använda för att skriva musik. Detta kan vara ett instrument, en dator eller papper och penna.

Kursinnehåll och upplägg

Fokus ligger på att du ska hitta din egen stil och utveckla dina musikaliska idéer. Vi inleder kurstillfällena med en gemensam genomgång och övningar inom låtskriveri. Under den andra delen av träffen arbetar vi mer praktiskt och applicerar det vi lärt oss på vår egen skrivarprocess. Här finns också utrymme för individuell vägledning. Gruppen består av max 8 deltagare.

Kursplan

Under kursen går vi igenom följande:

  • Olika typer av låtformer.
  • Tempo och takt.
  • Ackord: deras funktioner och kadens.
  • Text: tekniker och tillvägagångssätt, perspektiv, rimtekniker och så vidare.
  • Melodi: olika sätt att skriva melodier med medföljande övningar.
  • Skriva för olika genrer.
  • Utveckling av deltagarnas egna musikaliska idéer.

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2022 - 05 dec 2022
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Studietimmar
20
Kurs-ID
1142076
Pris
2700 kr