Kom igång med munspel SOMMARKURS 13/6

Plats Stockholm

Munspelet är ett litet instrument med stort uttryck! Det krävs inga förkunskaper för att börja spela musik på munspel, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan på första lektionen.

Boka kursen nu

Målgrupp

Är du sugen på att spela munspel men osäker på var du ska börja? Den här kursen passar dig som är 13 år och uppåt och som vill få en snabb introduktion till munspelet. Under en halvdag går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång att spela.

Mål

Målet med kursen är att du ska ha fått prova på några grundläggande speltekniker och fått tillräckligt mycket kunskap för att kunna jobba vidare på egen hand. Blir du sugen på att fördjupa dig mer är du självklart välkommen att anmäla dig till någon av våra längre kurser, vilka erbjuds på flera nivåer.

Kursinnehåll och upplägg

Under kurstillfället har du chans att ställa frågor om allt som har med munspel att göra. Framförallt kommer vi att spela och ha kul tillsammans och vi kommer bland annat att

  • jobba med andningen och hur man bäst håller munspelet.
  • lära oss var tonerna sitter på ett munspel.
  • träna på att spela en ton i taget.
  • gå igenom hur tabulatur för munspel fungerar och hur man kan hitta låtar att lära sig.

Studiematerial och instrument

Det enda du behöver är ett diatoniskt munspel i C samt anteckningsblock och penna för egna noteringar, övrigt material kommer att delas ut under kursens gång. Du kan antingen ta med ett eget munspel eller köpa ett på plats direkt via kursledaren. Det kommer att finnas minst två olika alternativ att välja på och priset ligger på cirka 300-400 kronor. Betalning sker direkt till kursledaren och du kan betala kontant, via Swish eller på faktura. Fördelen med att köpa ditt munspel via kursledaren är att han alltid kollar igenom och stämmer munspelet innan det lämnas ut.

Omdömen från tidigare kurser

  • "Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
  • "Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Erland Westerström

Erland är en mångsidig och uppskattad pedagog med flera års erfarenhet av att undervisa, både nybörjare och mer erfarna musiker. Han är specialiserad inom svensk folkmusik men har ett brett musikaliskt intresse och erfarenhet från olika genrer.

Erland är folkmusiker och riksspelman med munspel som huvudinstrument. Han är utbildad musiker på Kungliga Musikhögskolan med inriktning svensk folkmusik. När han inte undervisar är Erland aktiv både som solomusiker och i olika band/ensembler.

Erland Westerström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2020 - 13 jun 2020
Lö 13:00 - 15:15
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1069111
Pris
400 kr