Kom igång med munspel, sommarkurs

Plats Stockholm

Munspelet är ett litet instrument med stort uttryck! Det krävs inga förkunskaper för att börja spela musik på munspel, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan på första lektionen.

Boka kursen nu

Målgrupp

Är du sugen på att spela munspel men osäker på var du ska börja? Den här kursen passar dig som är 13 år och uppåt och som vill få en snabb introduktion till munspelet. Under en halvdag går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång att spela.

Mål

Målet med kursen är att du ska ha fått prova på några grundläggande speltekniker och fått tillräckligt mycket kunskap för att kunna jobba vidare på egen hand. Blir du sugen på att fördjupa dig mer är du självklart välkommen att anmäla dig till någon av våra längre kurser, vilka erbjuds på flera nivåer.

Kursinnehåll och upplägg

Under kurstillfället har du chans att ställa frågor om allt som har med munspel att göra. Framförallt kommer vi att spela och ha kul tillsammans och vi kommer bland annat att

  • jobba med andningen och hur man bäst håller munspelet.
  • lära oss var tonerna sitter på ett munspel.
  • träna på att spela en ton i taget.
  • gå igenom hur tabulatur för munspel fungerar och hur man kan hitta låtar att lära sig.

Studiematerial och instrument

Det enda du behöver är ett diatoniskt munspel i C samt anteckningsblock och penna för egna noteringar, övrigt material kommer att delas ut under kursens gång. Du kan antingen ta med ett eget munspel eller köpa ett på plats direkt via kursledaren. Det kommer att finnas minst två olika alternativ att välja på och priset ligger på cirka 300-400 kronor. Betalning sker direkt till kursledaren och du kan betala kontant, via Swish eller på faktura. Fördelen med att köpa ditt munspel via kursledaren är att han alltid kollar igenom och stämmer munspelet innan det lämnas ut.

Omdömen från tidigare kurser

  • "Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
  • "Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"

Fortsättningsmöjligheter

Efter denna kurs är den givna fortsättningskursen Munspel, nybörjarkurs. Nuvarande startdatum för nybörjarkursen är preliminärt 2022-02-17, om du är intresserad så dröj inte för länge med din bokning eftersom antalet platser är mycket begränsat. Se vår hemsida för aktuellt kursutbud i munspel.

Kursledare

Erland Westerström

Erland är en mångsidig och uppskattad pedagog med flera års erfarenhet av att undervisa, både nybörjare och mer erfarna musiker. Han är specialiserad inom svensk folkmusik men har ett brett musikaliskt intresse och erfarenhet från olika genrer.

Erland är folkmusiker och riksspelman med munspel som huvudinstrument. Han är utbildad musiker på Kungliga Musikhögskolan med inriktning svensk folkmusik. När han inte undervisar är Erland aktiv både som solomusiker och i olika band/ensembler.

Erland Westerström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 aug 2022 - 16 aug 2022
Ti 17:45 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1135237
Pris
400 kr