Munspel i liten grupp, nybörjare SOMMARKURS v24-25

Plats Stockholm

Munspelet är ett litet instrument med stort uttryck! Det krävs inga förkunskaper för att börja spela musik på munspel, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan på första lektionen.

Boka kursen nu

Kursbeskrivning munspel

Munspel används ofta i blues och folkmusik men kan användas i vilken genre som helst. Ibland kan det vara frustrerande att komma vidare, att lära sig spela en ton i taget eller att komma igång med att böja toner, men det är en härlig känsla när man får till det. På en kurs får du hjälp med varje steg och dessutom chansen att ha kul och musicera med andra.

Målgrupp

Det här är kursen för dig som är 13 år och uppåt och som vill spela munspel och ha kul. Det spelar ingen roll om du vill spela blues, rock, country, folkmusik eller någon annan genre – grunderna är samma oavsett musikstil. Det krävs inga förkunskaper i notläsning eller musikteori.

Mål

Målet med kursen är att du och de andra kursdeltagarna ska komma igång och musicera på munspel, att du ska kunna spela enkla melodier och ackordrytmer på munspel. Tillsammans skapar vi musik samtidigt som vi utvecklar spelteknik och gehör.

Innehåll och upplägg

Under kursens gång lär vi oss att andas genom instrumentet, spela ackord och rytmer, spela en ton i taget, hitta toner och ackord samt spela enkla melodier. Vi jobbar också med hur man kan lära sig nya låtar på gehör och med tabulatur.

Att lära sig spela munspel handlar mycket om att lära känna sin egen kropp – att öka kontrollen över andningen och att forma tonen med mun, läppar och händer, att höra melodier och känna rytmen i kroppen. Under kursen ska du få hjälp att hitta ett sätt att spela som passar just dig. Mycket går att visa och förklara men främst behöver man prova sig fram, tillsammans under kurstillfällena och hemma i lugn och ro. Olika personer har olika lätt för olika saker, därför pratar vi tillsammans om vad vi gör så att alla kan lära av varandra. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Tips!

För att du ska kunna följa med i kursen och utvecklas så mycket som möjligt är det viktigt att du kan öva lite hemma mellan tillfällena.

Studiematerial och instrument

Det enda du behöver är ett diatoniskt munspel i C samt anteckningsblock och penna för egna noteringar, övrigt material kommer att delas ut under kursens gång. Du kan antingen ta med ett eget munspel eller köpa ett på plats direkt via kursledaren. Det kommer att finnas minst två olika alternativ att välja på och priset ligger på cirka 300-400 kronor. Betalning sker direkt till kursledaren och du kan betala kontant, via Swish eller på faktura. Fördelen med att köpa ditt munspel via kursledaren är att han alltid kollar igenom och stämmer munspelet innan det lämnas ut.

Fortsättningsmöjligheter

Prata gärna med din kursledare om du är osäker på vilken nivå och kurs du bör välja efter avslutad kurs. För dig som vill utveckla ditt spel mer personligt, satsa liter mer eller vill musicera i din egen takt vill vi tipsa om individuell underrvisning, där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. Sök "Individuell undervisning munspel" eller kontakta oss för mer information och anmälan.

Våra tidigare deltagare om kursen och kursledaren

  • "Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
  • "Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Erland Westerström

Erland är en mångsidig och uppskattad pedagog med flera års erfarenhet av att undervisa, både nybörjare och mer erfarna musiker. Han är specialiserad inom svensk folkmusik men har ett brett musikaliskt intresse och erfarenhet från olika genrer.

Erland är folkmusiker och riksspelman med munspel som huvudinstrument. Han är utbildad musiker på Kungliga Musikhögskolan med inriktning svensk folkmusik. När han inte undervisar är Erland aktiv både som solomusiker och i olika band/ensembler.

Erland Westerström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 jun 2021 - 23 jun 2021
Må 17:30 - 19:00
Ti 17:30 - 19:00
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1100354
Pris
1575 kr