Bli låtskrivare Distans Live

Plats Distans

Det här är en grundkurs för dig som vill lära dig att uttrycka dig i musik och text, och upptäcka hur roligt och fantastiskt det kan vara att skriva egna låtar!

Boka nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig till ungdomar & vuxna som är intresserad av musik, men som är nybörjare på att skriva låtar. Kursen är grundläggande i låtskriveri, du behöver därför inga särskilda förkunskaper i detta.

Mål

Målet med den här kursen är att börja känna en lust och trygghet i konstformen låtskrivande. Vi vill också skapa ett tryggt rum där vi kan visa upp våra idéer och färdiga låtar för varandra och komma med åsikter, beröm och feedback..

Innehåll

I den här kursen lär du dig grunderna i låtskrivande, hur du kommer igång och skapar idéer, samt hur du utvecklar dina idéer till färdiga låtar. Vi lär oss också grunderna i vad en låt är, på vilka olika sätt de brukar ta form.

Kursupplägg

Vi träffas över en helg lör + sön. Gruppen består av max 10 deltagare.

Studiematerial

Kursledaren använder sig av eget material, vilket du kommer att få ta del av på kursen.

Undervisningsform/kursupplägg
Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet - viktigt att vi ser varandra så att kursledaren kan ge feedback under kursens gång.

Kursledare.
Johan Lövdahl arbetar som lärare och har arbetat mycket med skrivande, både kreativt skrivande och texttypiskt skrivande. Hans huvudsakliga argument varför han tycker en ska skriva är den frihet det ger en själv och sina egna tankar och känslor, sitt egna uttryck. I flera år har han ingått i band och skapat musik, och den kollektiva kraft han funnit där har visat att skapande i grupp kan nå något mer än den enskilda texten i sitt enskilda sammanhang. Han började att skriva redan på högstadiet. Efter gymnasiet så gick Johan en folkhögskoleutbildning i skrivande och det gav han så enormt mycket att träffa andra skrivare, att få respons att ge respons och se sina egna texter växa i den kreativa processen tillsammans med andra.

Kursledare

Johan Lövdahl

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 apr 2023 - 25 apr 2023
Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 19 apr 2023 kl 18:00-20:15
  • tor 20 apr 2023 kl 18:00 - 20:15
  • tis 25 apr 2023 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
9
Kurs-ID
102247
Pris
1200 kr