Låtskrivarkurs Distans Live

Plats Distans

Vill du gärna att låtskrivande ska vara en del i ditt liv eller vill du få energi att fortsätta ditt skrivande av musik har du här rätt kurs. Kursen hålls digitalt och i realtid.

Boka nu

Skriver du musik? Har du röstmemos på telefonen med låtidéer som väntar på att få skrivas klart? Vill du ha hjälp med att finslipa ditt eget uttryck? Har pandemin släckt inspirationen som tidigare fanns? Vi tror oss ha svaret.

Upplägg, innehåll och mål

Kursen hålls fem måndagskvällar i rad. Tillfällena fylls med föreläsningar, övningar och workshops. Du får coachning i ditt låtskrivande, flera verktyg för att utveckla din kreativitet, föreläsningar om harmonik och skrivande av låttexter, och mer därtill. Vid kursens slut kommer du att ha ny inspiration samt skrivit ny musik. 

Mellan kurstillfällena får du även uppgifter att arbeta med. Ambitionen är det absolut viktigaste - inte tidigare erfarenhet.

Kursen hålls i digitala verktyget Teams och du som deltagare säkerställer att din teknik funkar.

Förkunskap

Som förkunskap behöver du kunna föra dig på ett instrument att skriva musik på, till exempel gitarr, piano eller en DAW som garage band eller Logic. Har du inte tillgång till DAW eller kan kompa dig själv på exempelvis gitarr kan också uppspelning och inspelning ske med hjälp av din telefon, om du är lite kreativ. Du behöver inte ha skrivit musik förut då alla deltagare utgår från individuella nivåer.

Inför kursen

Ungefär 1 vecka innan kursstart får du kallelse till din mail. Du kommer också att få Teams-länk till din mail. Samma länk används för hela kursen. Vi ber dig vara uppmärksam även på din skräppost, då utskicken ibland hamnar där.

Anmälan

Du anmäler dig här via hemsidan senast 15 september.

Kursledare

Ingrid Malmén

- Jag vill hjälpa varje deltagare att utvecklas i sitt skrivande, så de kan uttrycka sig genom musik. Jag tror på att varje människa är kreativ och har något att berätta.

Ingrid Malmén jobbar som frilansande vokalist, kompositör och lärare. På Folkuniversitetet håller Ingrid en kurs i låtskriveri. På kursen får man introduktion till att skriva låtar och vi djupdyker i hur man skriver melodi, ackord, text och låtform. Varje vecka får man en uppgift som redovisas vid nästa kurstillfälle, med möjlighet till individuell feedback från både kursledare och deltagare.

Ingrid Malmén är har en kandidat i jazzsång från sin tid på Kungl. Musikhögskolan och Jazzlinjen vid NTNU i Trondheim. Ingrid har de senaste åren släppt tre fullängdsalbum i eget namn och spelat runtom i Skandinavien. 2023 blev Ingrids senaste album ”Tidvatten” utnämnt till Årets vokaljazz i tidningen Lira Musikmagasin. Ingrid jobbar också som lärare i jazzsång, ensemble och låtskriveri på Sjövik och Birka folkhögskola. Mycket av Ingrids liv kretsar kring musiken, och på fritiden går hon gärna på konserter.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Östersund

ostersund@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 sep 2024 - 28 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 30 sep 2024 kl 17:00-18:30
  • mån 7 okt 2024 kl 17:00 - 18:30
  • mån 14 okt 2024 kl 17:00 - 18:30
  • mån 21 okt 2024 kl 17:00 - 18:30
  • mån 28 okt 2024 kl 17:00 - 18:30
Studietimmar
10
Kurs-ID
502502
Pris
2000 kr