Utveckla ditt låtskrivande Distans

Plats Distans

Skriver du låtar och vill utveckla ditt låtskrivande? Här är en distanskurs för dig som vill hitta din egen unika röst som låtskrivare, få fördjupade kunskaper om låtskrivande och utveckla ditt skapande.

Boka nu

Kursinnehåll

Du får arbeta med kreativa tekniker och verktyg som hjälper dig att utveckla ditt låtskrivande. Kursen ger dig fördjupade kunskaper i låtstruktur, melodi, låttext och samspelet mellan text och musik. Du får arbeta med övningar och inspirationsmaterial som sätter igång kreativiteten.

Under kursen skriver du en egen låt och får personlig feedback av läraren i arbetet med din låt som ett stöd i ditt skapande. Vi skapar även en individuell målplan för att tydliggöra vad du behöver för att utveckla ditt låtskrivande.

Moment som ingår i kursen

 • låtstruktur och uppbyggnad
 • musik, rytm och melodi
 • låttext
 • samspel mellan text och musik

Mål

Efter avslutad kurs har du fördjupade kunskaper i låtskrivandets olika delar som låtuppbyggnad, form, melodi och låttext. Du har nya verktyg att använda dig av för att utveckla dig som låtskrivare och har skrivit en ny låt. 

Kursupplägg

Kursen är på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle. Du får ett inlogg i samband med kursstart.

Kursens lektioner publiceras skriftligt på kursplattformen. Utöver de sex skriftliga lektionerna får du två gemensamma Zoom-möten på två torsdagar kl.19.30, i början och i slutet av kursen, den 10/10 och den 7/11. 

Citat från tidgare deltagare

   "

Mina låtar blev bättre tack vare din kurs och dina synpunkter. Jag känner mig stolt och säker på mitt låtskriveri efter att ha diskuterat med dig i våra individuella möten

   ."
  - Zsófia Nagy
   "

Jag rekommenderar varmt Sabina till er alla som vill gå en kurs inom musik och låtskrivande. Hon lär ut på ett pedagogiskt och enkelt sätt som är lätt att ta till sig.

   "
  - Kenneth Sandberg

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion, musikjuridik och digital kommunikation. Hon har även gått på The Songwriting School of Los Angeles.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Sabina har även varit verksam som musikjournalist för musiktidningarna Orkesterjournalen och Zero Magazine.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 okt 2024 - 7 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 3 okt 2024 kl 19:30-20:30
 • tor 10 okt 2024 kl 19:30 - 20:30
 • tor 17 okt 2024 kl 19:30 - 20:30
 • tor 24 okt 2024 kl 19:30 - 20:30
 • tor 31 okt 2024 kl 19:30 - 20:30
 • tor 7 nov 2024 kl 19:30 - 20:30
Studietimmar
18
Kurs-ID
408280
Pris
1995 kr